2021. november 28., vasárnap - Stefánia
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Szakmai fórum a dél-dunántúli természetjárásról

A Dél-dunántúli Regionális Természetbarát Szövetség szervezésében
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Március 5-én rendezték meg a „Konferencia a Dél-dunántúl természetjárásáért” című szakmai fórumot a Szaporca határában lévő Ős-Dráva Látogatóközpontban. A konferencián a szervező Dél-dunántúli Regionális Természetbarát Szövetség, illetve a Mecsekerdő Zrt. képviselői mellett a Magyar Természetjáró Szövetség szakmai vezetősége is részt vett.

A regionális szövetség nevében Tóth Klára, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, külön kiemelve az MTSZ részéről megjelent csapatot.

A program elején Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese és a Mecsek Egyesület ügyvezető elnöke fogalmazott meg gyakorlati útmutatót a turistautak tervezéséhez, az új nyomvonalak engedélyezési eljárásához, illetve ismertette a sportesemények, teljesítménytúrák engedélyeztetési rendjét, valamint az erdészetek működését, szerepét.

Ezután következett az MTSZ képviselőinek beszámolója a szövetség eddigi munkájáról, majd Tassy Márk, az MTSZ igazgatója bemutatta a szövetség szakmai csoportjának tagjait, illetve röviden felvázolta a terveket, elképzeléseket. A személyes hangvételű bevezetőt egy fórumbeszélgetés követte, ahol számos fontos kérdés felmerült az MTSZ tagkártyákkal, a jelzésfestéssel és a tagegyesületek támogatási rendszerével kapcsolatban. A résztvevők érdeklődőek, nyitottak voltak egymás véleményére, számos hasznos javaslat, ötlet elhangzott, az álláspontok közeledtek egymáshoz, ám maradtak még nyitott kérdések. A résztvevők ugyanakkor örültek az érdemi vitának, az MTSZ nyitott és konstruktív hozzáállásának, és egyöntetűen támogatták a közös munka folytatását.

   


A délután során Wágner László természetvédelmi őr, a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa mutatta be a látógatóközpontot és annak környezetét. Elsőként az interaktív kiállítást nézték meg a vendégek, majd egy kb. 2,5 km-es séta következett az Ős-Dráva tanösvényen, útba ejtve a majort és annak őshonos állatait.

  
 

A mindenre kiterjedő szakmai vezetés után a nap záróakkordjaként Kóróson egy nemrég felújított ormánsági fakazettás református templomot látogatott meg a csapat.
 
  

     

     

   

MTSZ Országos Központ
Cikk első megjelenése: 2016-03-09 09:18
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 118 regisztrált felhasználó
 • 2 445 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 017 megjelent cikk, hír
 • 284 belső oldal
 • 2 263 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter