2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Szakági bemutatkozó az első természetjáró fesztiválon

Közel 600 gyermeknek szervezetünk programot Dobogókőn
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Amint arról már hírt adtunk, a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége a 2011-es esztendőt dr. Thirring Gusztáv születésnek 150. évfordulója tiszteletére Thirring Emlékévvé nyilvánította.
 
Az emlékév keretében 2011. április 15-én, pénteken, 10 és 14 óra között Természetjáró Fesztivált tartottunk Dobogókőn, amelynek a hagyományteremtésen kívül az volt a célja, hogy bemutassuk a Magyar Természetbarát Szövetséget és szakágainak tevékenységét, programjait, szolgáltatásait.

A rendezvényt a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma támogatta.

Szerettük volna, ha a rendezvény amolyan „sportválasztóként” működik, ezért elsősorban gyerekeket és fiatalokat hívtunk meg a programokra. 
 
A közel 600 vendéget sátrakból, sörpadokból és negyven különböző akadályból, óriás fajátékból felépített fesztiválhelyszínnel vártuk a Walden Hotel parkjában. Nem kis feladat ennyi ember mozgatása, játékainak szervezése, vezetése, értékelése. Éppen ezért több mint 50 önkéntes segítőt kértünk fel a közreműködésre, akik szakágaink felnőtt tagjaiból, fiatal és kortárs segítőkből kerültek ki.
 
 
Az akadálypályán a hegymászók kötélcsúszdája és mászófala, a barlangi mentők bemutatósátra és játékbarlangja, a fiatal természetjárók elméleti kérdései, célbadobó, gólyaláb, óriás talp és hármas sí, egyensúlyozó pályák, óriás memória és kirakó játékok, s más ügyességi játékok, valamint kerékpáros és lovagi torna pálya várta a résztvevőket. A három órás programba a gyalogtúrázók egy közel másfél órás tájékozódási versenyét is beépítettünk, amit természetvédelmi bizottságunk tagjai biztosítottak. A rendezvény végén pilisi gulyással és buktával láttuk vendégül a gyerekeket.
 

 
Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így elmondhatjuk, hogy kisebb fennakadásokkal ugyan, de sikerült emlékezetes programot szerveznünk a neves természetjáró elődünk emlékére. Az a tervünk, hogy az ország más részeire is elvisszük a fesztivált, és egy road show keretében népszerűsítjük szövetségünk, és azon belül is szakágaink tevékenységét.

Cikk első megjelenése: 2011-04-20 21:11
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter