2021. március 07., vasárnap - Tamás
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Stratégiai kérdések a napirenden

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. július 13-án, szerdán, az üléstervben szereplő időpontot követően egy héttel, összeült az MTSz Ügyvezető Elnöksége (Ü.E.). A nyári szabadságok ellenére, Bornemisza Miklós elnökhelyettes kivételével, teljes létszámban megjelentek az ügyvezetés tagjai. Így Szabó Imre elnök úr, Pusztay Sándor és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettest, Kovács Tamás, Vajk Ödön és Baronek Jenő alelnököt, Duró Imre igazgatót, Pálmai Vencel szakági titkárt és Vidovenyecz Zsolt elnökségi tagot, mint meghívott vendéget üdvözölhette az ülés megnyitójában.

A szokásos szervezési feladatok elvégzése és formális döntések meghozatala után az Ü.E. megkezdte a kiküldött és elfogadott napirend tárgyalását.
 
Az igazgatói tájékoztatóban Duró Imre szólt a Gyalogtúrázók Országos Találkozójáról, az OKT50 indításáról és jelenlegi állásáról, és a TEGYOT-TEDOT zárásáról. Az elmúlt időszak és a közeljövő eseményeiről szóló beszámolóját Pálmai Vencel (szlovák-magyar találkozó, Év vidéke - kerékpáros találkozó és rozsnyói záró rendezvény), valamint Pusztay Sándor (Év vidéke - barlangász konferencia) egészítette ki.

A rendezvényekhez kapcsolódóan az Ü.E. a soproni GYOT szervezőinek szóló köszönőlevél elküldéséről, és a 2012. évi találkozó rendezéséről szóló megállapodás szeptemberig történő megkötéséről határozott.
 
A rendezvényeket követően a szövetség gazdálkodásáról, pontosabban az elmúlt időszak pályázati munkájáról és a szervezet pénzügyi helyzetéről esett szó. A témához kapcsolódóan az igazgató ismertette az elszámolt (NCA működés), a folyamatban lévő (NEFMI), a beadott (nyert: MOB, elutasított: NCA képzés, elbírálás alatt: NCA kiadvány) és a tervezett (KEOP, nemzetközi) pályázati programokat. Azt is elmondta, hogy a jelenlegi likviditási problémák ellenére, ha a tervezett bevételek beérkeznek, az évet pozitív eredménnyel zárhatjuk.
 
A tájékoztató elfogadása után az Ü.E. a Természetbarát Turistamagazin jövőjével kapcsolatos tervekkel foglalkozott. Pusztay Sándor elnökhelyettes tájékoztatta az elnökséget arról, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló kormányhivatal visszavonta a Kornétás Kiadónál lévő kiadói jogokat, így a folytonosság biztosításához új lapot kellett alapítani, bár a végleges államtitkári döntés még hozhat kedvező fordulatot az ügyben.
 
Ezt követően a Vidovenyecz Zsolt elnökségi tag, tájékoztatta az ügyvezetést a „turistautak új nemzeti rendszere” kialakításának előkészítésére összehívott bizottság eddigi munkájáról, amihez kapcsolódóan Szabó Imre elnök úr a miniszterelnöki megbízottal folytatott tárgyalásairól és a szervezet előtt álló stratégiai döntésekről szólt.
 
A témához kapcsolódóan az ügyvezető elnökség határozatban kötelezte el magát a stratégia-alkotásban való további közreműködésre, remélve a természetjárás fejlesztését célzó sorok megjelenését a 2012. évi állami költségvetésben. Azoknak a delegáltaknak a nevéről is született döntés, akik a szövetség, illetve a turista társadalom érdekeit képviselik majd az országos stratégia egyes elemeit kidolgozó munkacsoportokban.

Mindezek mellett egy olyan anyag összeállítását és a miniszterelnöki megbízottnak történő átadását határozta el az ügyvezetés, amely bemutatja mindazokat az erőforrásokat, amelyekkel a szövetség segítheti a stratégia megszületését, illetve a turistautak új nemzeti rendszerének kialakítását, működtetését.
Cikk első megjelenése: 2011-07-21 16:49

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 007 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 910 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 227 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter