2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Sportcélú fejlesztések támogatására nyílt újabb pályázati lehetőség

A Dél-alföldi régió civil szervezetei számára
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Dél-alföldi régió lakosságának egészségtudatos életmódját támogató civil szervezeteknek nyílt pályázati lehetőség 456 millió forint keretösszeggel a Dél-alföldi Regionális Operatív Program „A régió lakosságának egészségtudatos életmódját támogató civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” című pályázati konstrukciójában.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának munkatársai ezen európai uniós támogatási konstrukció közzététele előtt is számos alkalommal egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) illetékeseivel. Ennek eredményeképpen az Államtitkárság jelen konstrukcióban egy „Sportszakmai és műszaki-technológiai kézikönyv” kidolgozásával és rendelkezésre bocsátásával támogatja a pénzügyileg és környezetileg is hosszútávon fenntartható, valamint a sportszakmai szempontoknak is megfelelő szabadtéri szabadidősport célú fejlesztések, modellek megvalósulását.

A fejlesztésekre szánt forrásra, 2011. augusztus 1-től 2011. november 30-ig lehet pályázni a Dél-alföldi régióban.
 
A pályázati felhívások, adatlapok, további részletes információk a http://www.nfu.hu/doc/2946 internetes címen találhatók, illetve tölthetőek le.

A forrásokra jelen kiírás keretében egyesületek (KSH besorolás 52) és alapítványok pályázhatnak (KSH besorolás 56).

A pályázati konstrukció specifikus célja a fizikai aktivitás növelése és szabadidős sporttevékenységének elősegítése elsősorban a gyermekek és az ifjúság körében, a régió társadalmi szervezeteinek támogatott tevékenységein keresztül.

Ezzel összhangban a pályázati kiírás keretében támogatás az alábbi tevékenységekhez igényelhető:

A civil szervezeteknek meghatározott területeken történő feladatellátásához kapcsolódóan szabadtéri létesítmények építése, felújítása, bővítése, átalakítása, valamint nem lakáscélú fedett ingatlanok felújítása, bővítése, átalakítása.

A civil szervezetek által a célcsoportnak nyújtott szolgáltatások, programok megvalósítására irányuló, a projekt megvalósulásához elengedhetetlenül fontos, ESZA típusú tevékenységek, úgy, mint:

- ismeret-felújítás, oktatás;

- támogató tevékenységek, pl. szociális és mentális problémák egyéni kezelésére;

- szolgáltatás nyújtás a civil szervezet által vállalt program sikeres lebonyolítása, a lakosság vagy érintett célcsoport bevonása érdekében (közösségi programszervezés, ismeretterjesztés, szemléletformálás);

- a civil szervezet tevékenységének fenntarthatóságára, szélesebb körű megismertetésére irányuló marketing tevékenység, amennyiben az a célcsoport elérését szolgálja, kivéve személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására irányuló tájékoztatás;

- az egészséges életmód, a sport és a testmozgás népszerűsítésére irányuló helyi akciók.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Sportért Felelős Államtitkárság
Cikk első megjelenése: 2011-08-08 23:44
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter