2023. március 23., csütörtök - Emőke
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Sikeres volt az első Sárrét teljesítménytúra

Új teljesítménytúrát rendeztek Békés megyében
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Nagy sikerrel zárult a szeptember 11-én Köröladányból induló, első alkalommal megrendezett, és reméljük, hagyományt teremtő Sárrét 15, Sárrét 30 elnevezésű teljesítménytúra, a helyi Rockenbauer Pál Természetbarát Kör rendezvénye.

A rendezők beszámolója:

Nagy sikerrel zárult a szeptember 11-én Köröladányból induló, első alkalommal megrendezett, és reméljük, hagyományteremtő Sárrét 15, Sárrét 30 elnevezésű teljesítménytúránk.
 
Az ötlettől a megvalósulásig talán több mint egy év is eltelt, tucatnyi természetbarát hónapokig tartó, éjt nappallá tévő kemény munkájának köszönhetően. Amikor a heteken át tartó esőzés ellenére hajnalban megérkezett Gyuláról az első indulónk, leírhatatlan boldogság és izgatottság lett rajtunk úrrá: Vajon mit felejtettünk el? Ki tudunk jutni időben az ellenőrző pontokra? Innen már nincs visszaút. Rövid megbeszélés, a gulyásleves felkészítése, a transzparens kihelyezése, és egy kis lélekmelegítő elfogyasztása után elindultunk.
 

 
A 43 indulóból 27-en a 15 km-es, 16-an a 30 km-es távon indultak. Az útvonal nagyobb része földút (a túra nevéhez hűen ez alkalommal sár és pocsolya), amely – Körösladánytól majdnem Vésztő-Mágorig – az alföldi táj összes szépségét volt hivatott bemutatni. Azt hiszem ezután mondanom sem kell, hogy senki sem indult kerékpárral, így a túrázók többsége ki is használta a 4 és fél illetve a 7 és fél órás szintidőt, az útvonal hosszától függően. Egyébként is kalandos útvonalunkat néhányan kibővítették, őket sikeresen visszanavigáltuk a helyes irányba.

A legfiatalabb túrázó Ladányi Gyula (12) könnyedén teljesítette a 30 km-es távot, jutalma az oklevélen és a kitűzőn kívül a méltán kiérdemelt aranyserleg. Az első helyezett 30 km-en Tóth György (Békéscsaba), 15 km-en Vadi László (Gyula) lett, aki ezzel a túrájával teljesítette a 3000. kilométerét. 5-en gondolták úgy, hogy versenytársaikat nem üldözik tovább, pedig minden ellenőrző ponton várta őket egy kis harapnivaló: zsíros kenyér, pogácsa, csoki, víz (minimum 20 mm), sütemény, gulyásleves, melyet nagy örömmel fogadtak.
 

 
A teljesség igénye nélkül: A túra útvonalát, a jelfestést Holóka Demeter Péter irányította, aki felfedezte nekünk ezt az útvonalat, hiszen ő itt nőtt fel. A szervezésben (sajtó, WEB, GPS koordináták) nagy szerepe volt gyakorlott túrázónknak, Kiss Károlynak és Vidovenyecz Zsoltnak, aki a térképet is elkészítette. Köszönjük Szatmári Dánielnek a fuvarozásokat. Nélkülük ez a túra nem jött volna létre, köszönet érte.
 
Külön köszönjük a nevezőknek, hogy elismerve munkánkat, eljöttek (Budapestről, Debrecenből, Túrkevéről, Kisújszállásról, Gyuláról, Békéscsabáról, Mezőberényből, Szeghalomról és természetesen Körösladányból), és indultak túránkon. Ez ad nekünk erőt a folytatáshoz, hogy jövőre ismét meghirdethessük: Sárrét 15, Sárrét 30!  

Végül pedig dobpergés közepette bejelentem, hogy Vassné Vakarcs Csilla célba érkezőknek felkínált gulyáslevese első helyezést ért el az immár hagyománynak számító XII. körösladányi Népi ételek főzőversenyén, amely a túránkkal egy napon került megrendezésre. Köszönjük a megtisztelő elismerést! Bővebb információ: termeszetbarat.try.hu
 
A Rockenbauerek
Cikk első megjelenése: 2010-09-18 22:27

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter