2023. február 01., szerda - Ignác
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Sikeres volt a XXII. GYOT Miskolcon

Beszámoló a záróünnepségről
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Négy napos eseménydús túrasorozattal várták a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség rendezői a Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozójának résztvevőit. Bár még vasárnap is voltak vezetett túrák, de a színes, sokrétű programot felvonultató találkozó formai befejezésére október 24-én, szombaton este záróünnepség, majd táncmulatság keretében került sor.

  

  

A nagyszámú résztvevőt Makár Richárd, a borsodi szövetség elnöke köszöntötte. Előzetes tájékoztatóként elmondta, hogy a találkozón több mint 400 természetjáró vett részt. A négy napos rendezvényen 22 turista esemény került lebonyolításra. Ezek során közel hétszáz résztvevő ismerkedhetett meg az őszi színekben pompázó Bükk és a környék érdekességeivel.

  

Megköszönte az ország minden részéből és Szlovákiából érkező turisták érdeklődését, és megköszönte a népes rendezőgárda segítőkész munkáját.


A következőben Pálmai Vencel, az MTSZ képviseletében ugyancsak megköszönte a rendkívüli rendezés ellenére a természetjárók érdeklődését a rendezvény iránt. Kiemelte, hogy az MTSZ nagyra értékeli, hogy nem szakadt meg e hosszú évekre visszatekintő rendezvénysorozat, melynek során a borsodiak immár harmadszor adtak otthont a gyalogos találkozónak. A rendezvény lebonyolítását a rövid előkészítési és az őszi időszak ellenére példásnak értékelte.


A felszólaló Komoróczki András ugyancsak örömét fejezte ki, hogy a magánemberként tett anyagi felajánlása sikeres rendezvényt szolgált. A természetjárók részvételükkel is jelezték, hogy szükség van ezekre a találkozókra. Örömmel vette, hogy az MTSZ vezetése is hasonlón értékeli ezt és a jövőben is sor kerülhet e rendezvénysorozat folytatására. Ezt követően a rendezvény sikerét biztosító rendezői munkát köszönte meg, majd több rendezőnek kiemelkedő munkájuk elismeréseként ajándékcsomagot adott át.

       

 
      

Köszöntésre kért szót a Szlovák Turisták Klubja képviselője Štefan Kuiš is, aki a túrákon részt vett szlovák természetjárók nevében elmondta, örömmel vettek részt a találkozón, ahol egy jó rendezés keretében barátokra találtak, miközben megismerhették a Bükk-hegység szépségeit. Elmondta, a borsodi és kassai turisták kapcsolata már hosszú évekre visszavezethető, hisz a tavaszi Nagy-Milic Nemzetközi Túratalálkozóra rendszeresen sor kerül a Zemplénben. A jövő évi részvételre meg is hívta a jelenlévőket.

 

Ekkor Makár Richárd egy szlovák túrázónak adott át ajándékot, aki a túrák során szemeteszsákkal a kezében járta az erdőt. Szlovák túratársunk elmondta, hogy örömmel tette és meglepően tapasztalta, hogy szemben a Tátrával, a Bükkben alig volt szemét.

  

Ez után a borsodiak elnöke jelezte, hogy másnap még több túra is megrendezésre kerül, de a találkozó formai bezárásaként a vándorserleget a következő rendező szervezetnek, a Heves Megyei Természetbarát Szövetségnek átadja. A serleget és vele a 2016. évi rendezés jogát a hevesiek részéről Papp László főtitkár vette át.


Ő üdvözlő szavait követően a résztvevőket meghívta a következő gyalogos találkozóra, mely 2016. július 7-10 között Felsőtárkányban kerül megrendezésre.

  

A folytatásban kedves fordulatra került sor. Hogy a rendezők ne maradjanak kupa nélkül, az előző rendező szervezet, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség képviselői Tötösné Gados Zsuzsa és Matolcsi György a borsodiak számára a találkozó vándorserlegének kicsinyített mását adták át Makár Richárdnak.

  

  
  

A Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozója végül éjjelbe nyúló táncos mulatsággal zárult Miskolcon.

Szöveg és kép: B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség

Kapcsolódó cikkek:
Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozója - Programfüzet.
A XXII. GYOT eseményei.
Cikk első megjelenése: 2015-10-29 20:19
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 19 esemény
 • 3 130 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter