2021. március 02., kedd - Lujza
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Rekord létszám Tatán

Tatán az IVV túrán ismét rekord született!
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Tatán a Polgármesteri Hivatal és a Tatabányai Volán SE közösen rendezte meg a XIII. IVV túrát és 29.Tenyei László Emléktúrát.
Schefferné Czirok Vera tatai ifjúsági és sportreferens, Pápai Lászlóné a Volán SE szakosztályvezetője, valamint Horváth Zoltán a megyei természetbarát szövetség elnöke rendkívül büszke lehetett a túra zárása után, hiszen az 570 résztvevő rekordot jelentett Tatán.
 
Horváth Zoltán  egykori tatai sportreferens mindig is szívügyének tekintette azt, hogy Tatára csábítson  minél több embert,  olyan gyalogos  programot szervezzen, melyre az ország számos helységéből eljönnek. Nos ez idén is fényesen sikerült, hiszen a legnagyobb létszámot mozgatók sorában 1.lett a Komárom SE, 2. helyezett Enying csapata, 3.pedig a Tatabányai Nagycsaládosok csapata/ melyért külön díszes serleget vehettek át/. De jöttek csapatok, csoportok Győrből, a Tatabányai Cement SE-től és Szombathelyről is, míg egyéni túrázók, családok Sopronból, Budapestről, Székesfehérvárról, Dunaújvárosból Tatabányáról, Oroszlányból és még számos helységből.
 
A Tatai Edzőtábor igen kulturált körülményeket biztosított a rajt-célban, ahol a szervezők Kerékjegy árusítást  is szerveztek az Által-éri kerékpárút támogatására (175 támogató jegy kelt el!).
 
A Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) túrája is volt a tatai túra, ahol Horváth Zoltán megyei elnök jelvényeket adott át a teljesítőknek. Árvai istván 6500 km-ért,  Várdai Lajosné 175. túráért,  Jávor Györgyné 50. túráért,  Runyai Zsuzsanna és Tatai László a 30. túráért,  Szabó Tibor a 10. túráért vehetett át elismerő jelvényt, kitűzőt.
Az IVV 10 km és a Tenyei László Emléktúra 5 km-ért 570-en igen ízléses oklevelet és 462-en kitűzőt is vehettek át a boldog teljesítők, akik közül nagyon sokan Tata Kártyával, Tatabánya Kártyával és MTSZ illetve MT Kártyával, kedvezményt igénybe véve teljesíthették a választott távokat.
 
Fantasztikus munkát végzett az úgynevezett frissítő állomáson Hargittai Béláné, Gourdonné Ibolya és a Hinsich házaspár, hiszen 60! csomag szeletelt kenyeret zsíroztak meg és hagymáztak  a túrázók nagy örömére.
A rajt-célban a Pápai házaspár, a Nagy házaspár, a Horváth család  és Schefferné Czirok Vera állta hősiesen a túrázók rohamát.
 
A csodálatos tavaszi időjárás számos családot csalt ki a tatai túrára, sokan voltak akik gyerekkocsiban és gyalog is hozták az apróságokat, sok -sok kisgyerek talán ezen a csodálatos tatai túrán szerette meg a kirándulást, hiszen öröm volt látni milyen büszkeséggel tűzték ki ruhájukra a jelvényt és mutatták mindenkinek a díszes , elismerő oklevelet.
 
Tata ismét jelesre vizsgázott  vendégszeretetből, köszönet ezért az IFELORE elsősegélynyújtóinak és a Tatabányai Volán SE természetjáró szakosztály önkénteseinek.
Nagyon sokan köszönték meg a tataiak vendégszeretetét és  ígérték, jövőre ismét eljönnek Tatára!
Cikk első megjelenése: 2012-03-20 09:34

Kapcsolódó szervezetek

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 006 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 905 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 227 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter