2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Peter Perhala köszöntő beszéde

A KST elnöke személyesen mondta el partnerszervezetünk üdvözletét
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Peter Perhala, a Szlovák Turisták Klubja (Klub Slovenských Turistov) elnöke beszédében a közös múltról és a reménybeli közös jövőről is beszélt.
Az üdvöletet Štefan Kuiš, a KST alelnöke tolmácsolta a résztvevőknek. A szlovák küldöttség tagjaként jelen volt Miroslav Herchl, a KST elnökségi tagja is.

Tisztelt Elnök úr, kedves vendégek, kollégák, a Magyar Természetjáró Szövetség vezetői és tagjai, turista barátaink!

Fogadják a Szlovák Turisták Klubja tagságának szívélyes üdvözletét a Magyar Turista Szövetség megalakulásának 100. évfordulója napján. Szlovákiában ez év augusztusában közösen emlékeztünk meg a Magyarországi Kárpátegyesület megalapításának 140. évfordulójáról. A Szlovák Turisták Klubja az MKE jelenlegi utódszervezetének tartja magát a Szlovák Köztársaság területén.

Tudatában vagyunk annak, hogy szervezeteinknek közös gyökerei vannak, közösek maradtak az értékek és a prioritások, szolgáltatást nyújtani a szabadidő természetben történő aktív kihasználása, szépségeinek felfedezése és történelmének feltárása iránt érdeklődők számára.

1989 után a közép-európai országok között a határátkelés akadályainak megszűnésével és különösen a Szlovák Turisták Klubja 1990-ben történt újjáalakulása óta, rendszeressé váltak a szervezeteink közötti kétoldalú tárgyalások, évenként váltakozva Szlovákiában és Magyarországon. Ezeken a vezetői összejöveteleken történtek a kölcsönös tapasztalatok és információk egymással való megosztása, az együttműködésben történt közös rendezvények és projektek előkészítése, amelyek hozzájárultak a KST és az MTSZ szervezeti munkájának kölcsönös megismeréséhez és tagjainak barátságához.

Meggyőződésünk, hogy az elkövetkezendő időszakban a két országos szervezet közötti kapcsolat még intenzívebb lesz. A Szlovák Turisták Klubja örömmel vette tudomásul a Magyar Természetjáró Szövetség javaslatát, hogy a két szervezet együtt kapcsolódjon be egy, a határokon átnyúló együttműködési projektbe, amit  remélhetőleg uniós forrásokból lehet majd megfinanszírozni. Ez a javaslat – több mással együtt – a legutóbbi, november 22-24. között Tiszafüreden zajlott tárgyaláson hangzott el.

Egyúttal örömmel állapítjuk meg, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség elfogadta a Szlovák Turisták Klubja meghívását és aktívan részt kíván venni a „A szervezett turizmus hagyománya és perspektívája Közép-Európában“ címmel ez év december 7-én Nagyszombatban (Trnava) megrendezésre kerülő konferenciára, amely a szlovák közelekedési miniszter és a Nagyszombati járási Önkormányzat elnökének védnöksége alatt lesz megrendezve.

Úgy gondoljuk, hogy fontos az önök csatlakozása a konferencia fő törekvéséhez, melynek célja a szervezett turistaság és a turista szervezetek közötti együttműködés fontosságának kihangsúlyozása Európában.

Kedves barátaink! Köszönjük, hogy meghívtak bennünket a centenáriumi ünnepségre, az elkövetkezendő időkre kívánunk sok új és főleg fiatal tagot, rajongókat valamint támogatókat.

Elnök úr, engedje meg, hogy a Magyar Turista Szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából átadjam a Szlovák Turisták Klubja emlékplakettjét.


Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Budapest, 2013. november 30.
 

Peter Perhala
a Szlovák Turisták Klubja elnöke
 

 

Cikk első megjelenése: 2013-12-03 18:52
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter