2022. augusztus 10., szerda - Lőrinc
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Pécsett kerül megrendezésre a Természetjárók Napja

TERMÉSZETJÁRÓK NAPJA – 2010.szeptember 18. szombat 12.óra
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Már csak négy hét van hátra a TERMÉSZETJÁRÓK NAPJÁ-ig!
TERMÉSZETJÁRÓK NAPJA – 2010.szeptember 18. szombat 12.óra
PÉCS, SZÉCHENYI TÉR
Szeptember 18-án déli 12 órakor Európa Kulturális Fővárosa PÉCS várja a természetbarátokat a hagyományos –más években rendszerint Dobogókőn megtartott- kitüntetési ünnepségre.   A 2010. évi kitüntetések átadása mellett ez ünnepi alkalommal két kiváló művészeti együttes (BARANYA VADÁSZKÜRT EGYÜTTES, MISINA TÁNCSZÍNHÁZ) műsorával köszöntjük vendégeinket és a kitüntetett természetbarátokat. A programot támogatja a Pécs 2010 Menedzsmentközpont is.
Még több élményben lesz része annak, aki hosszabb időre tud eljönni városunkba. Mert akkor részt vehet az erre az időszakra szervezett természetjáró programjainkon, de felkeresheti városunk régi és új értékeit, az épített, megszépített belvárost, a kiállításokat, múzeumokat.  Az állandóak (Csontváry Múzeum, Zsolnay Múzeum, Vasarely Múzeum, Shaár Erzsébet : Utca c. műve, Modern Magyar Képtár, Pécsi Várostörténeti Múzeum , egyházi kincsek,templomok, törökkori emlékek, stb.) mellett ekkor számtalan értékes időszaki kiállítás, program is van. Csak néhány ezek közül: Ólomüveg-kiállítás, Gross Arnold rézkarcai, Örökség Fesztivál, Magyarok a Bauhausban c. kiállítás, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, Gyugyi László gyűjteménye a Sikorsky Házban stb.   A programokról  technikai jellegű információkról (szállás, parkolás stb.) a megyei szövetség honlapján
http://baranyamtsz.org/ekf2010---termeszetjarok-
olvasható részletes ismertető. A honlap e linkjét folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időről-időre "újra" rákattintani, mert új információkat, pontosabb adatokat folyamatosan helyezünk el az oldalon.
Pécsre mindig érdemes ellátogatni, de 2010-ben különösen! Olyan szellemi érték, érzelmi töltés van jelen a városban, amiből vihet magával mindenki, aki csak egy kicsit is megismeri közelről. Persze az EKF programját is gazdagítja a TERMÉSZETJÁRÓK NAPJA! Jó lenne,ha minél többen együtt lennénk ebben a légkörben! Várunk mindenkit nagy szeretettel városunk felújított, de az évszázadok kultúráját is közvetítő főterén. 
 
                                   A szervezők képviseletében:
                                                                                                                     
Tóth Klára
20/527-8913
Cikk első megjelenése: 2010-08-19 10:20
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 166 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 092 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter