2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

OTP Családi Nap

Móka a javából
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Június 14-én, szombaton több mint 4 ezer vendég szórakozhatott kedvére a Papp László Budapest Sportaréna falai között megrendezett OTP Családi Napon, ahol a színvonalas programok között idén először a Magyar Természetjáró Szövetség is bemutatkozhatott.

Már a nyitáskor ki lehetett volna akasztani a megtelt táblát az aréna bejáratára, hiszen az ország egész területéről folyamatosan érkeztek a kikapcsolódni és találkozni vágyó banki dolgozók, és azok családtagjai, barátai. Az egész épület csordultig volt vidámsággal és nevetéssel. Számos érdekes helyszín kínált izgalmakat és látnivalókat a kíváncsiskodók valamennyi korosztályának. A Magyar Természetjáró Szövetség célja az igényes szórakoztatáson túl az volt, hogy megismertesse a különböző jármódokat, és hogy kedvet csináljon a bakancsos túrázáshoz, hazánk túraútvonalainak, változatos tájainak megismeréséhez.


A roppant lelkes gyerekek óriási lendülettel vették birtokba a tenyérnyi kis területünket, ahol az egyik legnépszerűbb játék számukra a túrázók életét bemutató sarok volt. Az egyik feladatuk a sátorverés volt. Hihetetlen, hogy mennyi mindent kibírt ott az a sátor. Több száz alkalommal állították fel és vették birtokba, újra és újra. Sokan itt „vertek fel” sátort életükben először. Érdekes volt látni, mennyire érdekelte őket a hálózsák ki- és becsomagolása, vagy az Országos Kékkör útvonalának bejelölése egy vaktérképen.


Igyekeztünk kedvet csinálni az evezős túrákhoz és a vízi élethez is a helyszínen egy evezőpad segítségével, és büszkén jelenthetem, hogy a visszajelzések alapján felejthetetlen pillanatokat tudtunk okozni a játékos kedvű csónakos jelölteknek. Még egy valódi olimpiai bajnok is tiszteletét tette standunkon, Kökény Roland személyében, aki végtelenül szerényen és roppant kedvesen segítette gyerekek tucatjait kipróbálni az evezőpadot, és neki legyen mondva, szelíd mosollyal hősiesen állta a fotózók szűnni nem akaró rohamait is.

Az MTSZ mutatványai között még egy slackline is várta az egyensúlyozni vágyó kötéltáncosokat, amin gyakorlatilag szünet nélkül, folyamatosan kapálózott valaki. Mindent bevetettünk a tagságunk fiatalítása érdekében. Remek nap kerekedett ki a végére, sikerült felhőtlen és igényes szórakoztatással felhívni az érdeklődők ezreinek figyelmét szövetségünkre.

Barkó Csaba
MTSZ, Turista Magazin

Cikk első megjelenése: 2014-06-18 22:43
Módosítva: 2014-06-18 22:43
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter