2023. március 26., vasárnap - Emánuel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Online tagszervezeti találkozót rendezett az MTSZ

Eredményes volt, várhatóan jövőre is lesz
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Igazodva a járványügyi intézkedésekhez, a Magyar Természetjáró Szövetség is megtartotta első online tagszervezeti találkozóját 2020. november 28-án, amelyen 39 tagszervezet képviselője vett részt.
Az esemény Tassy Márk, az MTSZ igazgatójának köszöntőjével majd az MTSZ jövője című előadással kezdődött 10:00-kor. Szó esett többek között arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet hogyan rendezte át az országos civil szervezet feladatait a jelenben és miért nehéz konkrétan tervezni abban az időben, amikor még mindig részesei vagyunk a világjárványnak. „A nehézségek ellenére az MTSZ az alapszabályában rögzített feladatok és célkitűzések mentén folytatja munkáját, hiszen a szervezett és egyéni természetjárásra, annak koordinálására, fenntartására továbbra is szükség van”- hangzott el az igazgató úrtól.A program második témája a Rendezvénytámogatás volt Stramszky Judit szakmai igazgató és Bodnár Kinga pályázati koordinátor előadásában. Az MTSZ munkatársai arról tájékoztatták a hallgatóságot, hogy a tavasszal, és a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a tagszervezeti rendezvényekkel együtt a támogatási rendszer ügymenetét is fel kellett függeszteni átmenetileg. Amikor a vészhelyzet ismét lehetővé tette a csoportos programok szervezését, akkor a korábban benyújtott támogatási igények felülvizsgálata, újragondolása vette kezdetét mind a tagszervezetek, mind az MTSZ részéről. A találkozó napján a Rendezvénytámogatás és egyes események megvalósítása még folyamatban volt, így a le nem zárt támogatási igények miatt csak részeredményekről lehetett beszámolni.Az esemény harmadik részében Makrai Kornél, az MTSZ szakági munkatársa vette át a szót. Felvezetésében elhangzott, hogy évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a Jelzésfestéspályázat iránt, folyamatosan növekszik a felújított turistaút-szakaszok száma, a munkáért járó kilométerdíjak összege és a beérkezett anyagok feldolgozásával, ellenőrzésével eltöltött munkaidő is. Ezt követően a járványhelyzet tükrében az idei év pályázata, az új pályázati felület, a felmerült nehézségek, azok megoldásai valamint a találkozó időpontjában rendelkezésre álló eredmények és a tervezett célok kerültek bemutatásra.


A rövid szünet után a szakmai igazgató röviden kitért mindazokra a körülményekre, amelyek részben nehezítik, részben pedig segítik az Oktatási Bizottság munkáját.  A folytatásban a négytagú bizottság tagjai: Bodnár Kinga (MTSZ), Tóth Klára (Baranya Megyei Természetbarát Szövetség), Molnár Angéla (Záhonyi Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztálya) és Bánhidi Árpád részletesen beszámoltak arról, hogy a heti rendszerességgel tartott online találkozók alkalmával milyen feladatokkal és megkeresésekkel foglalkoznak, és hogyan működik közöttük azok szétosztása. Komplex képet nyújtottak a munkájukról, a képzési rendszer átalakításáról, a természetjáró képzések helyzetéről, akadályokról, sikerélményekről és a jövőről.


Az egyes témák után, és a találkozó utolsó fél órájában is az előre elküldött, vagy a helyben felmerült kérdésekre válaszoltak az MTSZ munkatársai.


Az online találkozó eredményesnek bizonyult a visszajelzések alapján, ezért amíg a körülmények továbbra nem teszik lehetővé a személyes találkozást, addig várhatóan lesznek még ehhez hasonló összejövetelek.


MTSZ Országos Központ

fotó: illusztráció/pixabay

Cikk első megjelenése: 2020-12-04 15:44
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter