2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Oktatási reform helyzetjelentés

Befejeződött az országos egyeztetés
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
 Vállalt feladatomnak megfelelve, számos egyeztetést illetve találkozót jártam végig, hogy megismerjem a tagszervezetek, régiók gondolatait, ötleteit a Magyar Természetbarát Szövetségen belül végrehajtandó oktatási reformról illetve az így megszerzett tudásanyagból alakítsam ki végleges koncepciómat, amely immár nem tekinthető egyéninek.  
 Az egyeztetésben számos helyszínen megfordultam, ilyen volt Miskolc illetve Szeged (mindkét helyszínen a megyei szövetség meghívására mentem), Székesfehérvár, ahol a megyei szövetségen kívül a szomszédos Veszprém képviselője is részt vett a megbeszélésen. Sorrendben az utolsó eddig (saját hibám miatt) Komárom – Esztergom megye volt, de sikerült átadunk egymásnak gondolatainkat. Kihasználva a technika adta lehetőségeket, Nyíregyházát és Szekszárdot „virtuálisan” látogattam meg, ahol a megyei illetve a kiegészült regionális szervezet vezetői is részt vettek a tanácskozáson.

A budapesti találkozó a BTSSZ hivatali helyiségében történt, ahol a budapesti érdeklődőkön kívül Németh Imre, az MTSZ Természetvédelmi Bizottságának vezetője is részt vett.

Mivel az oktatás a szakágakat illetve a társszervezeteket is érintheti, így egyeztettem a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetségének vezetőivel, az MTSZ Vízitúra bizottsággal illetve a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség Hegymászó szakágának vezetőivel, hiszen a jövőbeli magashegyi túravezető képzés őket is nagyban érinti majd.

Számos segítséget illetve ötletet kaptam az MTSZ központjában, ahol jelentős alkalommal történtek „spontán” megbeszélések, ötletbörzék.

Az egyeztetések végett, a nyilvános prezentálás előtt rövid statisztikai mérleget vontam:
Az elmúlt időszakban sikerült megkeresnem az oktató szervezetek 90%-át. A megbeszéléseken többnyire megyei vezetők vettek részt, de kisebb számban a regionális szervezetek vezetői is részt vettek a közös gondolkodásban. A számos találkozó során összesen három MTSZ elnökségi tag vett részt a megbeszéléseken, a szakági megbeszélések során mindig jelen voltak a szakág MTSZ küldöttei. Az elmúlt két hónapban egyetlen egy kérés érkezett (Vidovenyecz Zsolt), hogy szeretne a témáról beszélni velem, rajta kívül senki sem jelentkezett, hogy a témához bármiféle hozzáfűzése lenne illetve érdeklődött volna a már kialakult koncepció-részletek felől.

 

Farkas György

 

Cikk első megjelenése: 2011-05-02 13:04
Módosítva: 2011-05-02 13:04

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter