2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

OKT50 - Zirc (pihenőnap)

18. nap - 2011.07.01. - A harmadik szakasz negyedik napja
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A pihenőnapra való tekintettel a mai ébredést senki nem siette el. Mindenki ki aludta magát, persze most is voltak notórius korán kelők. Ébredés után, az elmaradhatatlan reggeli kávé után egyeztettük a mai terveket.

Időközben befutottak Horváth Pityuék is, aki a következő napok túra kísérője lesz. Felajánlotta, hogy azokat, akik aktívan szeretnének pihenni, elkíséri a Cuha- völgybe.

Készülődés közben befutottak Szabó Imre, a MTSZ elnöke aki, Ádámot, a következő szakasz autós kísérőjét hozta. Érdeklődött a hogylétünk, az élményeink és a hangulat iránt.

Szerintem a csapat lelkesedése meggyőzte a válaszainkról. Miután érzékeny búcsút vettünk  Janitól és Zutyutól, a menetközben szívünkhöz nőtt túra társainktól, ismerkedős beszélgetésbe elegyedtünk Ádámmal, az új kísérőnkkel.

Pityu, Ági, Gabi, Jani és Józsi bácsi elindultak a Cuha- völgyi kiruccanásukra. István és Tamás, mivel időközben befutottak Tamás szülei az esedékes tiszta váltással, a várossal ismerkedtek meg.


Én magamra vállaltam a mosás asszonyi feladatát, az idő is kedvezett ennek a tevékenységnek, a kiteregetett ruhák gyorsan száradtak. A száradási időt kihasználva Ádámmal körbejártuk a Zirc nevezetességeit. Felkerestük, mint mindenki a Bakancsos 0 km-es emlékkövet, az OKT emlékoszlopot, amiről sajnos hiányzik a kocka. Elsétáltunk az Arborétumhoz, megnéztük az Apátságot. Majd, a többiekre várva, pihenéssel töltöttük a nap hátra levő részét.

Vacsoraidőre, mindenki lelkesen a napi élményektől, visszaért a szálláshelyre. Mivel a tegnapi lecsóból még maradt a mai vacsorára is, ezt osztottuk meg testvériesen.
Ádámmal egész napos rábeszélésünk eredményeképpen estére Máté István is tiszteletét tette a kis családias hangulatú társaságunk körében.

Vacsora után, tele hassal, jóllakottan engedtünk a helyi túratársaink hívásának, betömörültünk a mikrobuszba és ellátogattunk a Zirci Buli keretén belül a Krisztina-majorban megrendezésre kerülő Magna Cum Laude koncertre. Mivel számomra teljesen ismeretlen volt az együttes, így kíváncsian álltam a több ezres tömegben, hogy kik azok, akik ennyi embert ki tudnak csalni a zenéjükkel.

Háááááát… részemről maradok a P.mobilnál és az Illésnél. Amikor, már a hidegtől nem nagyon élveztük a szabadlevegőt, megkerestük az autót…..nem volt könnyű!.......de hála a matricáknak, azért csak meg lett. Egy kötetlen esti levezető beszélgetés után mindenki elfoglalta a már korábban birtokba vett ágyikóját.


Előző nap:      OKT50 - Bakonybéltől Zircig
Következő nap:    OKT50 - Zirctől Kisgyónig
Cikk első megjelenése: 2011-07-01 21:38

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter