2023. február 04., szombat - Csenge, Ráhel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

OKT50 - Péliföldszentkereszttől Dorogig

26. nap - 2011.07.09. - A negyedik szakasz hatodik napja
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Elképesztő hétvégi, szombati érdeklődés a Péliföldszentkereszt-Dorog szakaszon! A 21.3 km-en ugyanis 94-en  túráztak a rekkenő melegben a Vulkán SE szervezte túranapon Szabó János és két segítője vezetése mellett.

Felfelé a Getére
Már reggel 7-kor beállított a Komáromi SE (volt Molaj) autóbusza 30 fővel a rajthoz Péliföldszentkereszten a Rendházhoz. 16-an azonnal neki lódultak a Bajóti Öreg-kőnek és barlangnak, tartva a beigért hőségtől. Jöttek a jelentkezők csak jöttek Budapestről, Zsámbékról, stb. Összesen 64-en rajtoltunk el a fényképezkedés után, de utánunk eredt később a Vulkán SE 14 tagja is.A rajt után a Kegyhelyen a vizes flakonok megtöltése mellett volt idő az imádkozásra is, hogy valahogy túl éljék a Köveket és Getéket a 35-37 fok kiséretében.


Mogyorósbányán a nagy csapat úgy ahogy átsiklott, de a Tokodi pincéknél meglepetés és STOP tábla állta útjukat, melyet gondolatban Kardos Jenő a másnapi túravezető emelt magasba. Ugyanis ő, felesége Editke és a drága mama Rózsi néni az óriási vén diófa alatt takarókkal, székekkel és jéghideg "üditőkkel" fogta vissza a társaságot jó egy órára.


Kellett is az erőgyűjtés, hiszen jött, dehogy jött, fellegekbe csúcsosodott a hegyek sorozata külön is kiemelkedve a  Nagy-Gete... Hegymászó és csúcsra járó külön díszoklevél járt volna mindenkinek ezért a fantasztikus teljesitményért.


Máté István az MTSZ mindenes irodavezetője és pilótája felkészült az elhullottak beszállítására a szállásokra, de lássatok csodát, mindenki saját lábán térhetett a Mátyás Fogadóban lévő szállására. (Az MTSZ pilóta megérdemelte az egyébként grátisz járó szállást és vacsorát ma is, úgy ahogy minden túranapon.)


Közben befutott Lieber Tamás kedves invitálása egy kis barlangász élménybeszámolóra és a dorogi strand meghívója is.


Akik ezen a napon vehették át a megyei szövetség oklevelét, dupla bélyegzést és km jóváírást érdemeltek volna.
A hírek szerint a teljes és résztávokat teljesítő mind a 94 túrázó célbaérkezett a Hőség Napján, hősies gyaloglás után! Előző nap:      OKT50 - Tardostól Péliföldszentkeresztig
Következő nap:     OKT50 - Dorogtól Piliscsabáig
Cikk első megjelenése: 2011-07-10 15:14

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 132 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter