2023. március 25., szombat - Irén, Írisz
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

OKT50 - Dorogtól Piliscsabáig

27. nap - 2011.07.10. - A negyedik szakasz hetedik napja
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Elérkezett a IV.szakasz búcsú-napja! A Dorogi Egyetértés SE vezetője Kardos Jenő és 3 túravezetője próbált a sinek mellett - nem között!- "összerakni" 77 indulót a fotózáshoz. Ez a nap a "Hőség Napja" lett a maga közel 38 celsiusával és a Természetjárás 77 Hősével.

Kesztölc, majd Klastrompuszta is megfogta a menetet, de igazán a homokban való gyaloglás megért volna egy ajándék pecsétet Piliscsév felé. Igaz ez arra is jó volt, hogy a későbbi vonattal érkező Lokomotiv-hősök utolérjék a többieket.

Balatonszántódról is volt egy tíz fős csapat a Szent Kristóf SE-től, akik örültek a homoknak, de hiányolták a balatoni csobbanást. Eiler Erika Gyomaendrődről vonatozott a megyébe, hogy túrázzon 3 napot, hogy aztán Piliscsabáról éppen ne induljanak a vonatok. Túrázott tovább vagy egész hazáig?


A meglepetés ezen a napon sem marad el. Azon felűl, hogy mindenki átvehette a megyei külön oklevelet, a 4 Irottkőtől "küzdő" (Alpár András, Kapornai István, Szűcs József és Tóth Tamás) mellett Baráth Andrásné, Mórocza Ágnes és az apa-fia Bencze István és Bencze Péter is átvehette Horváth Zoltán megyei elnöktől a Komárom-Esztergom Megye Tiszteletbeli Túrázója kitűzőt, hiszen ők a megyei szakasz 110 km-ét is leküzdötték.


A IV. szakasz 7. napjának csúcspontja volt Horváth József piliscsabai temetőben lévő sírján felavatott emléktábla. Az első OKT teljesítő halálának 20. évfordulójára készült tábla elhelyezését Ispánovits Martin (a Lokomotiv TE vezetője) javasolta.


Józsi bácsira emlékezett az egyesületi vezető, majd a jóbarát Berki Zoltán. Szólt Duró Imre MTSZ igazgató is, illetve Matolcsi György is aki átvette a csoportot a hétfői naptól, majd ifj. Horváth József (a fia, aki Bodajk plébánosa) áldotta meg a sírt és az emléktáblát.


Józsi bácsi másik fia, Horváth Zoltán köszönte meg a több mint száz jelen lévőnek a megjelenést. A virágok mellett a IV.szakasz élmenői is közös koszorút helyeztek el a szakaszvezető Zoltán édesapjának a sírjára.
 

Ezzel elbucsúzott Komárom-Esztergom megye is a Jubileumi OKT-tól. A Bodajk-Piliscsaba közti 130 km teljesen fel lett újítva. A  túrázást tett lehetővé 24 regisztrált túravezetővel 6 túranapn, a Volán SE, Vértesi Erőmű SE, TSC, Energia SE, Vulkán SE és Dorogi Egyetértés SE közreműködésével.

További szép és eredményes túranapokat, már csak 5 szakasz van hátra! 

Előző nap:     OKT50 - Péliföldszentkereszttől Dorogig
Következő nap:     OKT50 - Piliscsabától - Hűvösvölgyig
Cikk első megjelenése: 2011-07-11 21:14

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter