2022. július 05., kedd - Emese, Sarolta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

OKT50 - Badacsonytördemicről – Szentbékkálláig

13. nap - 2011.06.26. - A második szakasz hatodik napja
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Miután a badcsonytördemici vasútállomáson az új csatlakozók beregisztráltak, befizették a nevezési díjat (MTSz tagoknak 800, nem szervezett turistáknak 1500 forint), átvették az induló csomagot és Pajtli Sanyi, a túravezető hitelesítette a túranaplókat a tizenegynéhány fős társaság felballagott a faluba, hogy a teleháznál várakozó itt alvókkal kiegészülve nekivágjanak a hegyoldalnak.

A keresztnél még készült néhány csoportkép, majd az OKT 50 csapata nekilódult az egyik legnehezebb kéktúra szakasznak a 24 kilométeres távnak és a több mint 1000 méteres szintkülönbségnek.


A 27 túrázó először a bujdosók lépcsőjének megmászásával a kilátóhoz kaptatott fel, s közben számos képet készítettek a sziklaképződményekről. Sajnos a kilátó – átépítés miatt -  nem volt látogatható, ezért egy szusszanásnyi pihenő után a csapat Káptalantóti felé vette az irányt. Fontos információ, hogy a káptalantóti kéktúra bélyegzőt áthelyezték a Horváth-kert büféjébe.

A falu után újabb emelkedő következett: a csapat felmászott a Csobánc –hegyre és megnézte Csobánc várát.


Egy rövid pihenő erejéig meglátogatták a Simon pincészetet, ahol nagy szeretettel és jófajta helyi borokkal fogadta a gazda a „kékpróbásokat”.


A pihenő után Mindszentkállán keresztül érkeztek a kőtengerhez, ahol megcsodálták a ritka természeti képződményeket, köztük az „ingókövet”, s persze sok kép készült a hatalmas billegő szikla lovasairól.

Innen már csak egy iramodásnyira volt a mai szállás, amit természetesen „Kőtenger-fogadónak” kereszteltek a tulajdonosok, s melynek teljes kínálata a fáradt vándorok kényelmét szolgálta.Itt búcsúzott el a csapattól Duró Imre is, az MTSz igazgatója, aki eddig a csomagszállító autó vezetésével és a mozgó iroda üzemeltetésével segítette a csapat sikerét. Nagyvázsony után már Gyalog János kíséri a túrázókat, és a túravezetést is áteszik a Fejér megyeiek: Kondor Attila szakaszvezető és Kiss Brigitta túravezető. 

Kezdődik a harmadik szakasz, de hat még hátra van.

Cikk első megjelenése: 2011-06-28 17:33

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter