2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Nyolc év után távozott a gyalogtúra szakág titkára

Köszönjük a munkádat, Viktor!
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2022. május végén munkahely váltás miatt búcsúzott kollégáitól a Magyar Természetjáró Szövetség egyik meghatározó személyisége, Szőke Viktor. Szakértelmét és lojalitását több területen is bizonyította legyen szó a kéktúra teljesítések elbírálásáról, a kéktúrázás és a klasszikus turistautak kapcsán felmerült feladatokról, a természetjáró minősítésekről vagy épp az MTSZ kitüntetésekről.

Viktor 2014 és 2016 között a projektirodát, majd Pálmai Vencel nyugdíjba vonulását követően a szakmai igazgatóság csapatát erősítette. Az eltelt nyolc év alatt nemcsak a kollégák, hanem az MTSZ tagszervezetei is megismerhették segítőkész oldaláról az elkötelezett természetjárót.

Hogy mitől vált a kéktúrázás hiteles arcává az MTSZ szakági titkára, arra egy korábban vele készített interjúban találtuk meg a választ.

 

„Szakmai alapok nélkül szinte elképzelhetetlen jól végezi a munkánkat. Kezdeném a kéktúrázással. Ha 2009. március 15-én – az első kéktúrás napomon - nem szembesültem volna azzal, hogy milyen csalódottságot jelent egy hiányzó bélyegző, ha nem tapasztaltam volna meg a túrázás nehézségeit kisgyerekekkel, ha nem tudnám, hogy időnként mekkora logisztikai kihívásokat rejt magában a kéktúrázás, akkor nem tudnék együtt érezni azokkal, aki a felsorolt problémák valamelyikével találkoznak és valószínűleg megoldásokat sem tudnék javasolni, kivitelezni.

 

Hogy folytassam a sort, a túravezetői – legyen szó gyalogosról, kerékpárosról, vagy víziről – és az útjelző-vezető képzés megszerzése a klasszikus természetjárás alapfogalmait, tudnivalóit mélyítik el, csiszolják a problémamegoldó készséget és a természetjáró gondolkodásmódot. Nemcsak magánemberként érzem a hasznosságát a megszerzett tudásnak, hanem szakági titkárként is magabiztosan állok bele szakmai kérdésekbe, beszélgetésekbe. Kompetensnek érzem magam a természetjáráshoz. Zárójelben megjegyezném, hogy olykor nem árt felismerni a saját korlátainkat, mint ahogy velem is történt a vízi túravezetői képzésen. Tudom, hogy nem lennék jó benne, így pont elég, ha az alapokat ismerem.”


A Magyar Természetjáró Szövetség elnöksége, önkéntesei és munkatársai nevében jó egészséget, szakmai sikereket, és szép túraélményeket kívánunk Viktornak!MTSZ Országos Központ
fotó: Pálvölgyi Krisztina/MTSZ

Cikk első megjelenése: 2022-05-31 12:44
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter