2022. augusztus 10., szerda - Lőrinc
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

NGM stratégiai partnerségi megállapodás

a jogszabályok előkészítésében való részvételről
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Ez a hétvége sem telt eredménytelenül Szövetségünk életében. 2013. november 9-én négy másik szervezettel együtt aláírtuk a Nemzetgazdasági Minisztériummal a jogszabályok előkészítésében való részvételről szóló stratégiai partnerségi megállapodást.

A dokumentumot a minisztérium képviseletében – Varga Mihály miniszter megbízásából – dr. Horváth Viktória a turizmusért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Természetjáró Szövetség részéről annak elnöke, Garancsi István írta alá.


A stratégiai partnerségi megállapodások annak érdekében jöttek létre, hogy olyan jogszabályok szülessenek, amelyek alkalmasak arra, hogy biztosítsák a szállodákkal, falusi szálláshely szolgáltatással, természetjárással, a magyar gasztronómiai kultúrával valamint a fürdőkkel és az egészségturizmussal összefüggő szolgáltatások kiegyensúlyozott, tartós fejlődését. A megállapodások lehetőséget adnak arra, hogy a szövetségek részt vegyenek a szabályozási koncepciók előkészítésében, amelyek megalapozzák az említett területek fejlesztési céljait is magában foglaló jogszabályokat, illetve a jogszabálytervezeteket.

Mivel a széleskörű társadalmi egyeztetés a jó állam alapvető ismérve, az NGM a szövetségek tapasztalatait figyelembe veszi a jogalkotás során. Ha az érintett társadalmi réteg részt vesz az adott jogszabály-előkészítésben, akkor az garancia a jogszabályok megfelelő átültethetőségére, alkalmazására.

A nyilvános sajtóeseménnyel összekötött aláírási alkalmon elhangzott, hogy: „a Magyar Természetjáró Szövetséggel a stratégiai partnerségi megállapodás megkötésére a természetjárással összefüggő feladatok megoldását elősegítő, a túrázáshoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését szolgáló jogszabályok kialakítása érdekében kerül sor. A megállapodás hozzájárul, hogy a természetjárás fejlesztési céljait is magába foglaló jogszabályok, illetve a jogszabálytervezetek megalapozását szolgáló szabályozási koncepciók előkészítésében a Szövetség részt vegyen.”


A minisztérium az alábbi turisztikai szervezettel kötött hasonló stratégiai partnerségi megállapodást:
- Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
- Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
- Magyar Gasztronómiai Egyesület
- Magyar Fürdőszövetség.

Az eseményről szóló beszámoló a kormany.hu oldalon olvasható.
(Fotó: Botár Gergely)
Cikk első megjelenése: 2013-11-11 00:41
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 168 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 093 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter