2022. november 30., szerda - András, Andor
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Népszerű mátrai turistautakon lesz korlátozás januárban, hétvégéken is

Kérjük a túrázókat, segítsék az erdészek munkáját!
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy gazdálkodási területén fakitermelés ill. társas vadászat miatt az alábbi korlátozásokra számíthatnak.

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy gazdálkodási területén fakitermelés ill. társas vadászat miatt az alábbi korlátozásokra számíthatnak.
 
Január 31-ig Galyatetőn a kék, piros és sárga sáv turistautak mentén a Nagyszálló és a Péter hegyese kilátó között fakitermelés lesz, ezért ezen az útvonalon fokozott figyelemmel közlekedjenek.
 
Január 7-én, szombat délelőtt vadászat miatt lezárásra kerül a piros sáv turistaút a Máriácska és Mátraháza között, a sárga sáv turistaút a Rákóczi-forrás és a Református üdülő között, valamint a Gyökeres-forráshoz vezető sárga kör jelzésű út is.
 
Január 7-én, szombat délután Mátrafüredtől lesz lezárva a Kékestető felé vezető piros sáv a Négyeshatárig, a zöld sáv pedig a Vályús-kútig. Ugyancsak lezárásra kerül a piros négyzet jelzés a Csepegő-forrás és a Peresi erdészház között, illetve az Országok Kéktúra (kék sáv jelzés) Galyatető és Nyírjesi erdészház közötti szakasza is.
 
Január 8-án, vasárnap délelőtt is több turistaút lesz lezárva vadászat miatt: a Mátraszentimre és Gyöngyössolymos közötti piros sáv, a Szalajkaház és Blokkház közötti zöld négyzet, a Szalajkaház és Árnyék-bérc közötti sárga kereszt, valamint az Üstök-fő és Átal-kő közötti piros kereszt.
 
Január 11-én, szerdán a Galyatető és Karos-híd közötti sárga sáv, az Üvöltő-bérc és Szalajkaház közötti sárga kereszt, illetve az Országok Kéktúra (kék sáv jelzés) Galyatető és Nyírjesi erdészház közötti szakasza kerül lezárásra.
 
Január 14-én, szombaton a Gyöngyöstarján és a Világos-hegy közötti zöld háromszög, valamint a Zám-patak völgyében vezető zöld sáv jelzésű turistaút lesz vadászat miatt zárva a János-várától egészen a Nyikom-nyeregig.
 
A lezárt útszakaszok a helyszínen táblával is meg lesznek jelölve.
A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.
 
A továbbiakban várható korlátozásokról is időben tájékoztatást fogunk adni.
 
Megértésüket köszönve
 
Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet
Cikk első megjelenése: 2012-01-05 20:48
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 113 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter