2023. március 31., péntek - Árpád
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Gödöllő, 2018. május 25-27.
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2015-ben hagyományteremtő szándékkal indult és 2017-re elérte, hogy a régió és az ország egyik legnagyobb szemléletformáló eseménye lett. A rendezvény a bemutatott filmekkel és kísérő eseményeivel partnerként minden művészeti ág képviselőit integrálta, ezáltal egy komplex kulturális Fesztivállá nőtte ki magát.

A szervezők a kialakult tematikát megtartva szervezik a 2018. évi – immár negyedik – fesztivált. Idei cél, hogy a fesztivál minél több elemét országos és nemzetközi szinten is meghirdessük, emelve ezzel a hazai és nemzetközi elismertséget.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál a 2017-es évben elérte, hogy közel 100 ezer látogatója volt a gödöllői és országos eseményeinek. A program minden eseménye ingyenes.

A komplex programokat a filmek, a filmszemlék és az országos filmnapok kötik össze, melyek nemzetközi kitekintést adnak a Kápát-medence és Földünk jelenlegi állapotáról, emellett pedig felhívják a figyelmünket mindannyiunk felelősségére. 2018-ban több mint 1.500 nevezés érkezett 104 országból. Ebből a fantasztikus kínálatból kerül levetítésre közel 100 nemzetközi és magyar természet- és dokumentumfilm, valamint ebben az évben először külön vetítési helyszínt kapnak az animációs filmek, ahol a gyereknap alkalmával 60 különleges alkotás kerül levetítésre.

A Fesztivál, alsóparki kísérő programjaiban, ahol több mint 60 partnerünk állít ki standjaikon, a természet- és környezetvédelemhez kapcsolódó aktív programokkal várja a fiatalokat, a családokat.

A Fesztivál kiemelt kísérőprogramjai:
- Trash Art Magyarország művészeti program, melynek idei témája a „Biodiverzitás és az ember szerepe ennek változásában”. Több, mint 60 pályaműből kerülnek kiválasztásra az itt, és majd az országban több más fesztiválon kiállításra kerülő szabadtéri szobrok.

- Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, ami már 3 alkalommal került meghirdetésre és már most látjuk, hogy fantasztikus koncertekkel várjuk esténként az ide látogatókat.
 
 - Fotókiállítások: Ember és Természet, Erdély erdei, Varázslatos Magyarország (szabadtéri) fotókiállítás, és „A mi Földünk” nemzetközi grafikai kiállítás is megtekinthető lesz.
 
Mindezek mellett szeretettel várunk minden érdeklődőt a Fesztivál szombati filmszakmai Gálájára, május 26-án, a Királyi Kastél Lovardájában, valamint május 27-én az Alsóparkban a természet és környezetvédelmi programjainknak, pályázatainknak a Gálájára.

zeretnénk kiemelni, két nagyon fontos jellemzőjét a Fesztiválnak. A Fesztivál alapvető célja a művészetek erejét felhasználva a szemléletformálás, minél szélesebb rétegek elérése. Ennek megfelelően a Fesztivál és az Országos Filmnapok minden rendezvénye ingyenes

A második, hogy kiemelt célunknak és feladatunknak érezzük a magyar alkotók, azon belül is a fiatal alkotók támogatását minden megszólított művészeti ágban, programban, ahol a kiemelkedő alkotásokat díjakkal jutalmazzuk, valamint lehetőségünkhöz mérten igyekszünk később is segíteni szakmai fejlődésüket.
 
Várunk mindenkit Gödöllőre és az Országos Filmnapokhoz kapcsolódott 29 másik településre. A Fesztivál minden partnerének és az alkotóknak a közös célja, hogy ezen a három napon a figyelem a természeti értékeinkre és védelmükre irányuljon. A versenyprogramokról, kísérő programokról minden információt megtalálnak a www.godollofilmfest.com és a www.trashart.hu oldalakon.


Programajánló

Gyermeknapi hosszú hétvége a természet csodáival! 
 
Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál - 2018. május 25-27., Gödöllő
 
Szereted a filmeket? Szeretnéd tudni, mi történik hazánkban és a világban a természeti értékeinkkel?
 
A gyermeknapi hétvégén ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várnak minden érdeklődőt a szervezők Gödöllőn, ahol 3 napon át találkozhatsz a legjobb filmesekkel, fotósokkal, és számos természetvédelmi szervezettel! Idei kiemelt téma az erdő, a biodiverzitás és benne mi, emberek!

Ízelítő: 
 
·         Ismerd meg a természet TITKAIT! Egész napos, interaktív-játékos családi programok, 60 kiállító, 60 helyszín, 60 varázslat
·         Trash Art Magyarország - az újrahasznosítás művészete. Több mint 40 unikális szobor és szoborcsoport. Európában egyedülálló kiállítás
·         "Varázslatos Magyarország" szabadtéri fotókiállítás 
·         Ember és Természet diákfotó kiállítás
·         A legjobb természetfilmek esténként egy 20 m²-es LED falon az Alsóparkban 21.00-tól
·         Jam For Nature zenei tehetségkutató koncertek május 25-26. 17.00- 20.30-ig a Nagyszínpadon 
·         A VÁROS ZENÉL május 27. 11.00 órakor, a Természet- és Környezetvédelem Gáláján!
 
Minden program ingyenes!
 
Akik nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, várják őket a Fesztivál társrendezvényén, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokon, hazánk 28 helyszínén, a nagyvárosok mozijaiban és a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban, 2018. május 25-27. között.

Részletek: www.godollofilmfest.com.
Cikk első megjelenése: 2018-05-09 13:20
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 25 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter