2023. március 31., péntek - Árpád
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) küldöttgyűlési beszámoló

IVV túrákat szervezők figyelmébe
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Kedves IVV-túrákat szervező Sporttársnők és Sporttársak!
 
Végre megjavították a gépemet, így elektronikus úton is elküldhetem a Körlevelet,melyet az Antalaya-i IVV Olimpia kiírásával postai úton már elküldtem.
Az ismétlés haszna,hogy a 2011-es IVV Naptár pontosabb lett- a Veszprém megyei túra adatai bővűltek / pl. lesz Lovason 20 km is/ és ami külön öröm időközben elhárultak az akadályok ,így mégis lesz Szántódon IVV-túra! Ezek az adatok már bekerülnek a Világnaptárba is.
Kérem,hogy küldjétek el az idei, eddig lezajlott túrák kiírásait és létszámadatait.

Kérem,hogy a Körlevélben emlitett "PERMANENS TÚRA" felhívást olvassátok el és augusztus 27-ig legkésőbb jelezzétek,hogy ki vállalja ezt, vagyis a bejelentkezéses egyéni túrázók kiszolgálását, vagyis a készenlétet.Ez csak ajánlat, az vállalja aki meg is tudja oldani!
Kérem azt is,hogy jó időben küldjétek el egymásnak az IVV túráitok kiírását,hogy mindig a következő túra megjelenhessen a saját túráitokon akár asztalra téve több példányban,akár egy példányban kiszögezve a rajt-célban! /pl.Gántra mi elvisszük az esztergomi és ácsteszéri kiírást!/.

Kívánok sok szép túrát és jó egészséget!
Üdvözlettel:Horváth Zoltán

Komárom-Esztergom Megyei

Sportszövetségek Szövetsége

Természetbarát Szövetség

2800 Tatabánya Fő tér 4.

E-mail: ivvtata@gmail.hu

 

L U X E M B U R G I B E S Z Á M O L Ó K Ő R L E V É L

Tisztelt IVV túrákat szervező Sporttársnők és Sporttársak!

Küldöttközgyűlését tartotta Luxemburgban a Nemzetközi Népsport Szövetség /IVV/ mely jelenleg 29 tagállammal/tagszervezettel/ rendelkezik és további 25 országban is szervez IVV túrákat. A Közgyűlésen a KEM SZÖSZ TB SZÖV. 3 mandátummal rendelkezett.

Ésszerűsítési és takarékossági megfontolásból született az a döntés,hogy a 29 ország hozzon létre 3 Konföderációt, mely Luxemburgban meg is történt.

Amerikai Konföderáció : USA, Kanada, Brazília

Ázsiai Konföderáció : Japán , Kína , Dél-Korea , Tajvan

Európai Konföderáció/ EVV/ : 14 ország benne a KEM SZÖSZ TB SZÖV /egységesen 2-2 mandátummal/

1.A következő Olimpia 2011-ben lesz a törökországi Antalyában okt.19-22 között

2.A soron következő Olimpia 2013-ban lesz Dél-Tirolban a Dolomitokban

3.Az Európai Konföderáció soros Közgyűlése 2012 Májusában TATÁN lesz a KEM SZÖSZ TB SZÖV rendezésében. Erre tervezzük a magyarországi IVV túraszervezők meghívását is. A program 2 éjszakás lesz péntektől vasárnapig és a zárás egy vasárnapi 10 km-es IVV túra lesz. A részvételi díj meghatározása függ a sportpályázati lehetőségektől,a megyei és városi pályázati lehetőségektől- ezért mértéke 2011 őszén lesz meghatározva. A Közgyűlés német és angol nyelven zajlik majd.

4.IVV Kalendárium megszűnik, 2011-ben és 2012-ben még lesz. Szorgalmazzák a Konföderációs Naptárak kiadását.

5.Sikeres tárgyalásokat folytattunk Ausztriával, így miután átadtuk nekik a 2011-es tervezetet megállapodtunk,hogy bekerülünk az osztrák naptárba. Ennek díját a KEM SZÖSZ TB SZÖV fizeti/ 200 Euró/ és kap 50 példányt melyet majd 500ft/db áron fog értékesíteni

6.Az Igazolólapok km és alkalom gyűjtő jellege egyelőre megmarad azt továbbra is a KEM SZÖSZ TB SZÖV forgalmazza 400ft/db áron mely magában foglalja a jelvény árát.

 

7.A jelvények rendszere egyelőre nem változik, most nem volt napirenden az egyszerűsítés de továbbra is Németországból kell készpénzért beszereznünk a jelvényeket. Az 500 km felettiek Nagyalakban elfogytak, de ízléses kisalakban lesznek,vannak. Az 500 km-es Kivarró megvásárolható lesz 500ft/db áron.

8.A regisztrációs díjak maradnak,vagyis minden rendező szervezet éves díja továbbra is 3000 ft melyet egy az egyben Szövetségünk Euróban továbbit a Német központba./Ha egy megye több túrát rendez vagy egy Egyesület ,csak egyszer kell a regisztrációs díjat megfizetni. Az új Konföderációs tagdíjat 100 Euró/év Szövetségünk fizeti be.

9.Minden befizetésről Szövetségünknek szigorúan köteles Számlát kiadnia, mint eddig is tette!

10.Az IVV és az EVV is szorgalmazza az un. PERMANENS TÚRÁKAT. Ennek lényege az, hogy egyénileg is lehessen IVV bélyegzőket szerezni az alábbi feltételek biztosítása mellett:

Meg kell adni a túra útvonalát, annak távolságát, biztosítani kell az ellenőrző bélyegzés lehetőségét és meg kell adni annak a kontakt személynek a nevét és elérhetőségét,címét,telefonját stb. akinél az egyéni túrázó az egyeztetett időben megfizetheti a pecsét-díjat és megkaphatja a pecsétet. Nyelvet beszélő kontakt személy vállalja ezt a feladatot. Elképzeléseink szerint 2011-ben 1-2 vagy akár 5-6 ilyen permanens túrát adnánk meg a világnaptárba – ha lesz ennyi „bátor” és alkalmas vállalkozó. Erre jelentkezni Szövetségünknél lehet 2010 szeptember 1-ig!/Nagy a felelősség a szigorú feltételek miatt!/

11.Kérem szépen azt,hogy minden IVV túrát szervező küldje meg Szövetségünknek a túrájának kiírását és ha van térképvázlatát is. Ezt már az idei túrákról is kérjük /a már megrendezettekét is/.Tervünk egy magyarországi részletes naptár vagy kínálat össze állítása! E-mailen vagy faxon küldjétek kérem szépen!

 

Melléklet: IVV 2011-es Magyar Naptár

További melléklet a postai úton továbbított 2011-es Olimpia Kiírása/Antalya/

Utóirat: Az Osztrák Naptár határideje mindig az év JÚNIUSÁNAK VÉGE, idén és jövőre a Világ Naptár határideje SZEPTEMBER 1.!

 

Kívánunk Mindenkinek sok szép túrát és jó egészséget! Horváth Zoltán elnök

Tata/Tatabánya 2010 Július 19.

 

 

 

Cikk első megjelenése: 2010-08-03 17:49

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 25 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter