2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Módosultak a Kéktúra igazolófüzetek árai

Tagjaink továbbra is jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Magyar Természetbarát Szövetség igazgatójának utasítására, a korábbi elnökségi üléseken elhangzott felvetések alapján módosultak - emelkedtek - a Kéktúra füzetek árai. Nem tagok részére mindhárom füzet ára egységesen 1200 Ft lett, érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők részére viszont 600 Ft lett (az igazolványt a vásárláskor be kell mutatni!).

           
Mivel az áremelkedés jelentősnek mondható, érdemes egy kis szöveges kiegészítést adni a döntés mellé. Körülbelül egy éve vetődött fel az elnökségi ülésen (általam), hogy a Magyar Természetbarát Szövetség nehéz anyagi helyzetének egyik oka az, hogy szégyenlősségből, megszokásból, de nem merünk pénzt kérni a munkánkért.
 
Akkor és azóta több alkalommal is a Dél-Dunántúli Kéktúra füzet árát hoztam fel példaként, amelyet nem tagjainknak 250 forintért, tagjainknak 200 forintért árultunk. Úgy gondoltam, hogy aki egy kéktúra végigjárására amúgy elkölt 100 – 300.000 forintot (egy felmérés szerint ennyivel lehet számolni), attól miért ne kérjük el a füzet nyomtatásának, árusításának költségét. Különösen annak fényében, hogy a Szövetségben sok más túramozgalom füzete is megvásárolható ennél jóval drágábban is.
 
Volt még egy érv is: míg korábban valahogy mindig került pályázati forrás a füzetek létrehozására, újranyomására, ezek a források elapadni látszanak. Magyarán: ha a jelenleg meglévő füzetek kifogynak, nem lesz pénz az újabbak kiadására, a nyomdaköltség kifizetésére.
 
Ezért született meg az a döntés, hogy a három füzet árát egységes szintre emeli a Szövetség, de továbbra is jelentős kedvezményt kapnak a tagjaink. Így például az Országos Kéktúra füzet kedvezményes ára 550 Ft-ról mindössze 600 Ft-ra nő tagjainknak, ami elhanyagolható mértékű emelés. Az is igaz viszont, hogy a DDK füzet kedvezményes ára 200 Ft helyett 600 Ft lett, de a mai szűkös pályázati lehetőségek mellett kötelességünk minél több mindent saját forrásból (a füzetek bevételeiből) fedezni.
 
Tudjuk hogy nem örömteli a döntés. Igazából ezt már régebben meg kellett volna lépnünk, de kérjük tagjaink belátását, hiszen a túramozgalmak fennmaradása mindnyájunk érdeke.
Cikk első megjelenése: 2012-01-21 11:57

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter