2019. november 22., péntek - Cecília
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Mobilitási HÉT 2011

"Közlekedj ökosan"
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Európai Mobilitási Hét

 Az első autómentes napot 1997-ben rendezték meg Franciaországban, és 2000-ben nyilvánította az Európai Bizottság akkori környezetvédelmi biztosa, Margot Wallström az autómentes napot valódi európai kezdeményezéssé.
 

Egy napra – lehetőleg minden év szeptember 22-éna helyi önkormányzatok egyes területeken korlátozhatják a gépjárműforgalmat, bátorítják a fenntartható közlekedési eszközök használatát, és felhívják a figyelmet arra, hogy az állampolgárok közlekedési eszközökkel kapcsolatos döntései milyen környezeti hatással járnak.

 

A MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. a 2011. évben (a tavalyi évhez hasonlóan) a következő kedvezményekkel csatlakozott a programsorozathoz:

- 2011. szeptember 16-22. között díjmentes a kerékpárszállítás minden olyan járaton, melyen megengedett a kerékpárok szállítása. A kedvezmény díjmentes kerékpárjegy váltásával vehető igénybe.

- 2011. szeptember 17-18-án az Andrássy Korzón megrendezésre kerülő Autómentes Hétvégén találkozhatnak velünk, ahol színes programokkal várunk minden érdeklődőt: hajtányozás, gyerek játszósarok, pecsétgyűjtő játék sok nyereménnyel, kvíz Badár Sándorral, kuponfüzet számos kedvezményes ajánlattal. Látogasson el családjával a MÁV Csoport kiállítói területére!

Az Európai Mobilitási Héten, szeptember 17-én Rákoshegyen "Tisztán robogjunk" kampányunk keretében kocsitisztítási bemutatót tartunk, ahol az érdeklődők megtekinthetik a graffiti eltávolítás folyamatát. A XVII. kerület központjából gumikerekű kisvonat közlekedik a rákoshegyi vasútállomásra.

- 2011. szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon újra meghirdetik a vasúttársaságok a „Forgalmival a vasúton!” akciót. Ennek keretében ezen a napon a forgalmijukat felmutató utasok ingyenesen utazhatnak járatainkon. A kedvezmény igénybe vételéhez regisztrációs jegyet sem kell váltani, elég az autó tulajdonosának vagy üzemben tartójának (nem céges autóhoz tartozó) forgalmi engedélyének felmutatása. A feláras vonatok a hely- és pótjegy megváltása esetén vehetők igénybe.

Az Európai Autómentes Naphoz több város is csatlakozik. A szegedi, a tatabányai és a székesfehérvári rendezvényeken további programokkal, játékokkal várjuk.

A rendezvényről további információk a következő oldalakon találhatók.

http://www.mobilityweek.eu/

http://www.mobilitasihetbudapest.hu/index.php

 

Cikk első megjelenése: 2011-09-14 18:20
Módosítva: 2011-09-14 18:20
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 805 regisztrált felhasználó
 • 2 261 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 673 megjelent cikk, hír
 • 245 belső oldal
 • 2 138 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter