2019. november 15., péntek - Albert, Lipót
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megújult a Természetbarát Szövetség honlapja

Új, letisztultabb funkciókkal bővült az oldal
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Több hónapos ötletelés és fejlesztés, valamint egy hosszabb tesztelési folyamat lezárása után, 2010. május 10-én megújult a Magyar Természetbarát Szövetség weboldala, a mtsz.org.

Akik követték az eseményeket, tudják, hogy 2009-benmár egy változás történt a honlap életében. Ekkor került sor a szolgáltató váltásra, illetve az új felület első verziója is ekkor készült el.

Már akkor is tudtuk, hogy az a honlap nem mindenben felelt meg az elvárásoknak. Ennek elsősorban a rendelkezésre álló idő szűkössége volt az oka. Nem volt idő az alapkoncepció letisztázására, és az egyes funkciókon belül is nagyon sok nyitott kérdés, elvarratlan szál maradt. Nem kevés programozási hiba is fékezte a rendszert, amit már csak az éles üzemen belül tudtunk javítani, a pályázati határidő miatt (a rendszert át kellett adjuk).

Összességében az első verzió nem volt szép és mindenben jó se. Sok minden azonban benne volt a rendszerben, csak az egyéb dolgok miatt nem jött elő, mekkora szemléletbeli változást jelent az MTSZ korábbi honlapjaihoz képest. Ilyen például a jogosultsági szintek kezelése (megyei szint, vagy kiemelt felhasználó korlátozottan önálló tartalomkezelési joga, a turistautak nyilvántartásának alapja, stb.)

Ezért 2010 februárjától megindult a második verzió körüli ötletelés. Alapfeladat volt:

- A design korszerűbbé tétele
- A programozást igénylő alapfunkciók letisztázása
- Nagy áldozatok árán kifejleszthető, de máshol helyettesíthető funkciók elhagyása (pl: képgaléria)
- Korlátlan bővíthetőség: menürendszer, tetsztőleges tartalmú oldalak beilleszthetősége, automatikus listázása
- Belső kapcsolatok előtérbe helyezése, címkék használata, események, turistautak, túramozgalmak, tagszervezetek közti kapcsolatok lehetősége
- Fórum megújítása
- Felhasználó kapcsolatok, közösségi funkciók kezelése (túramozgalom teljesítése, egyesületi tagság kezelése, eseményre jelentkezés)

Az új rendszer átadása, beüzemelése május 10-én megtörtént. Ez mostmár a végleges keret, feltöltése innentől gőzerővel folyhat. A pontos leírásra még várni kell, de néhány mintaterület feltöltése az elkövetkezendő hetekben megtörténik (Békés megye, Alföldi Kéktúra, stb.).

Innentől a mienk a terep: Jó cikkekre, leírásokra, naprakész nyilvántartásokra van szükség. Ki kell alakítani az egységes turistaút nyilvántartás alapjait. Minden megyében szükség van olyan emberekre, akik az adatok feltöltését, karbantartását elvégzik. Betanításukra hamarosan sor kerül. Bármilyen kérdés van, az MTSz honlappal kapcsolatos technikai vagy tartalmi fórumban igyekszünk megválaszolni.
Cikk első megjelenése: 2010-05-11 18:45
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 804 regisztrált felhasználó
 • 2 258 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 668 megjelent cikk, hír
 • 245 belső oldal
 • 2 138 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter