2023. január 28., szombat - Károly, Karola
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megújult a Magyar Természetjáró Szövetség elnöksége

Bemutatkoznak tisztségviselőink
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

2020. szeptember 5-én tisztújító választmányi ülésen titkos szavazással döntöttek a küldöttek a Magyar Természetjáró Szövetség elnökségének tagjairól. A megválasztott tisztségviselők közös vonása a természetjárás iránt érzett elköteleződés és tenni akarás. Az alábbiakban röviden bemutatjuk nektek őket.


Elnök

     
 

Garancsi István
1965-ben született, Debrecenben végezte középiskolai tanulmányait, majd Pécsett diplomázott közgazdászként. Üzleti feladatai mellett szívesen hódol kedvenc időtöltéseinek, a kerékpározásnak, a terepfutásnak és a magas-hegyi túrázásnak. Szereti kipróbálni képességeit különleges és nehéz terepeken, gyakran két lánya társaságában. Munkamódszerének és tárgyalási stílusának híre megelőzi, barátai és kollégái is egyetértenek abban, hogy kivételesen gyors észjárását, gondolatmenetét és a munkatempóját nem könnyű követni, de ez a „minden azonnal legyen meg 110 százalékig” hozzáállás sikerének és eredményességének az egyik titka. Számára az elvégzett feladat mellett az is fontos, hogy a kollégái ne csak csinálják, hanem szeressék, „ne zsoldosként, hanem szívből végezzék” munkájukat, és ez fajta hozzáállás a szövetség mindennapjaiban és működésében is tetten érthető.

 

Alelnök

 
 

Dr. Seregi János

Az eredeti szakmáját tekintve állatorvos végzettségű alelnök 1968-ban született. Érdeklődése a gyógyítástól a gazdaságtudomány irányába fordult, így az Állatorvosi Egyetemet követően nem sokkal ismét hosszú tanulással töltött évek után doktori címet szerzett a Kaposvári Egyetemen. Időközben gyümölcsöző szakmai életutat járt be: PR és humánpolitikai igazgató, általános vezérigazgató, helyettes államtitkár, agrár-szaktanácsadó, igazgató, ügyvezető igazgató, kutató pozíciókban állta meg a helyét és tette próbára tudását. Jelenleg vezérigazgatói tanácsadóként dolgozik. Angolul, németül és oroszul beszél.

 

Elnökségi tagok

 
 

Csiba Ágoston 

A sokak által Toniként ismert idegenforgalmi közgazdász és vállalkozó 1977-ben született.  Pályafutását természetjáróként 11 évesen kezdte és azóta sem hagyta abba. Bronzjelvényes gyalogos és kerékpáros túravezető, geotúra vezető, jelzésfestő és karbantartó képesítéseit aktívan gyakorolja belföldön és külföldön egyaránt. Ma már nem csak résztvevője, hanem szervezője, főszervezője is a szervezett túrázás minden műfajának. Nevéhez két egyesület neve is fűződik: a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület és a Balaton Turista Szabadidő Egyesület alapító tagja. Napjainkban ez utóbbi elnöke, katalizátora.



 

dr. Rosztóczy András:
A belgyógyász és gasztroenterológus szakirányú végzettséggel rendelkező orvos 1967-ben született. Gimnazista kora óta tagja a Magyar Természetjáró Szövetségnek. Tájfutóként kezdte természetjáró pályafutását, majd az egyetemi évek alatt létrehozta azt a hallgatókból álló csoportot, amely később önálló természetjáró egyesületté nőtte ki magát. Ez a mai napig aktívan tevékenykedő Crocus Természetbarát Kör. Elnöki tevékenységet nemcsak ebben, hanem 2013-tól a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetségben is végez. Bronz-, ezüst-, aranyjelvényes és érdemes természetjáró, bronz-, ezüst- és aranyjelvényes túravezető, gyalogos túravezetői vizsgabiztos, bronzjelvényes kerékpáros túravezető és jelzés vezető. A Csongrád Megyei Természetjárás érdemérem és a Természetjárás fejlesztéséért érdemérem ezüst fokozatú kitüntetettje.

 
 
  Fáber-Karacs Viktória

1974-ben született, az anyatejjel szívta magába a túrázás iránt érzett elköteleződést. Szüleivel és testvéreivel gyakori vendégek voltak a természetben, így ismerték meg az ország minden zegzugát. A hátizsákot azóta sem akasztotta a szögre, aktívan kéktúrázik férjével, akivel minden lehetőséget megragadnak, hogy a szüleiktől tanult jó példát továbbadják gyermekeiknek. Hitvallása szerint a természetet nem elég szeretni, nem elég mesélni róla, tenni is kell érte, azért, hogy tartalmas kikapcsolódás legyen mások számára is. A Nyíregyházi Egyetem andragógia szakán diplomázott, oroszul beszél. 2018 óta a Miniszterelnöki Programszervező Főosztályának vezetője
.


 

Klenczner István

A Naplás Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesület alapító tagja és elnöke 1980-ban született. A természetjáráshoz fűződő kapcsolata gyermekkoráig nyúlik vissza. Alapfokú túrázói, bronzjelvényes túravezetői és útjelző-vezetői képesítést szerzett a mesterfokú sportmenedzseri és alapfokú sportszervezői diplomák mellett. Mindezek mellett számos sporthoz és idegenforgalomhoz kapcsolódó szakmai végzettséggel rendelkezik. 2014-ben ezüstjelvényes túrázói minősítésben részesült. A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Technikai Bizottságának vezetője, útjelző-vezető tanfolyamok szervezője és terepi ellenőr feladatokat lát el a jelzésfestésben. Jelenleg saját vállalkozást vezet.


 

Nagy Zoltán Péter

1976-ban született, közgazdász végzettséggel rendelkezik. A Budapesti Corvinus Egyetemen tanult közgazdaságtant, pénzügy szakon diplomázott. Az OTP Bankban 1999‐ben kezdte pályáját, 2002‐től kezdve a bank lakossági üzletágában, lakáshitel termékfejlesztési területen dolgozott, majd a hálózati teljesítménymenedzsment‐rendszer működtetéséért és fejlesztéséért felelős területen töltött be vezető pozíciót. 2008 májusától az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója.



 

Pálmai Vencel

A Természetjárás fejlesztéséért arany fokozatú érdeméremmel kitüntetett híradástechnikai készülék-karbantartó technikus és CNC programozó 1953-ban született. Neve nem ismeretlen szakmai berkekben, hiszen 1991-től nyugdíjazásáig, 2016-ig a Magyar Természetjáró Szövetségben dolgozott szakági titkárként. Számlájára nem kisebb elismerések írható fel, mint aranyjelvényes gyalogos és magashegyi túravezető, érdemes természetjáró minősítés, Erdők Védelmezője elismerés, Czárán Gyula Emlékérem, Ezüst Gyopár elismerés a magyar és román valamint KST Emlékplakett a magyar és szlovák természetjáró kapcsolatok fejlesztéséért, nem utolsó sorban pedig Győr-Moson-Sopron Megye természetjárásáért emlékplakett. Kiemelkedő a turistairodalmi tevékenysége. A Hegyek Vándorai Turista Egyesület alapítója, napjainkban is elnöke.

 
 

 

Ripszám István 

A Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója 1965-ben született. Szívügyének tekinti a turistaságot, annak társadalmi szintű kiterjesztésére fontos feladatként tekint. Középiskolában tájfutó volt, így nemcsak a természetben való mozgás, hanem a sportolás is élete részévé vált. Egyetemi évei alatt a Soproni Hegymászó Klub tagjaként számos szép túraélményben volt része. A turistákat kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése és fenntartása során szoros kapcsolatot alakított ki a baranyai természetjáró szervezetekkel. A Mecsek Egyesület ügyvezető elnöke volt 2011-2020 között. Ez idő alatt Tüke emlékérem elismeréssel, Pro Communitate díjban és Made is Pécs Nívó díjban részesült a civil szervezet.




Cikk első megjelenése: 2020-09-15 14:39
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 171 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 14 esemény
 • 3 129 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter