2021. április 15., csütörtök - Anasztázia, Tas
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megújul a Természetjáró app

Várhatóan áprilisban frissül a digitális útikönyv

A Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenes túraappja, a Természetjáró, amelyet két és fél évvel ezelőtti megjelenése óta több mint 255 ezren töltöttek le, április második felében, egy frissítéssel teljesen megújul.
Amellett, hogy beépített turistatérképén magunknak is tervezhetünk túrákat, és navigálhatunk vele a terepen világszerte bárhol, Magyarország digitális útikönyvének kínálatában immár több mint 740 kidolgozott, fotókkal illusztrált túraajánlat szerepel. Ezen túl kb. kétezer természeti és kulturális látnivaló, valamint sok száz, a turistautak mentén található szállás között böngészhetünk benne. Az appnak van egy számítógépen használható felülete is, a Természetjáró.hu, amelyen indulás előtt még kényelmesebb kiválasztani a minket érdeklő úticélokat.

A Természetjáró app áprilisban várható új verziója az eddiginél modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér. A térkép jobban olvasható lesz, ráadásul egyszerre tekinthetjük át rajta az összes túrát, látnivalót és szállást. Végre lehet körtúrákra, illetve sok más paraméter, például táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint is szűrni, éppúgy, ahogy a honlapon. Az offline mód használata egyszerűsödni fog, az útvonalrögzítés pontossága javul, a terepi navigációt továbbfejlesztették. A szintgörbe a webes változathoz hasonlóan interaktívvá válik, így azon is láthatjuk, hol tartunk éppen. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól odavezető utat. Az appban is elérhető lesz a honlap egyik népszerű szolgáltatása, a „3D-repülés”, amellyel virtuálisan akár már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet, mintha repülnénk felette. Megújul a mostantól „Skyline” néven elérhető, kiterjesztett valóság-alapú csúcskereső is.

 

A fejlesztők azonban arra kérnek mindenkit, hogy ha még nem hoztak létre maguknak felhasználói fiókot a Természetjáró.hu-n vagy a Természetjáró appban, mindenképpen regisztráljanak a frissítés előtt, legkésőbb április közepéig, és jelentkezzenek is be a Közösség menüpont alatt. Különben a saját tartalmaikat – rögzített és tervezett túrákat, fotókat, mentett látnivalókat stb. – csak a telefonon tárolja a rendszer, nem szinkronizálja a felhővel, így az átállás során biztosan elvesznek.

 

Ha több információt szeretnél az appról, kattints ide.


 

 

Cikk első megjelenése: 2021-03-11 22:33
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 393 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 926 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter