2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megtartotta közgyűlését a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

Értékeltük a 2010-es évet
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A BMTSZ 2011 febrár 12-én a Szivárvány Gyermekházban tartotta éves rendes közgyűlését. A napirendek elfogadása és a költségvetési beszámoló mellett érdekes és színes beszámolót hallhattak a megjelentek a 2010-es szövetségi munkáról. A szakosztályok beszámolóiból kiderült, hogy nagyon színes, programokkal teli, tartalmas évet zárt szövetségünk. A technikai munkák mellett a 2011-es tervek is szóba kerültek, majd sor került az új titkár megválasztására. A jelölőbizottság két jelöltet állított, Baumann Józsefné és Pál Krisztina személyében. A titkos szavazással Pál Krisztinát választották titkárnak. A közgyűlés végén sor került a kitűntetések, oklevelek és az Aranybakancs díjak átadására. Ezt követően állófogadásra került sor, kötetlen beszélgetés keretében.
 
Értékeltük a 2010. évi munkát
Új helyszínen, a pécsi Szivárvány Gyermekházban, február 12-én tartottuk a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség éves beszámoló közgyűlését.
A napirendek elfogadása és a költségvetési beszámoló mellett érdekes és színes szóbeli kiegészítéseket hallhattak a megjelentek a 2010-es szövetségi munkáról. Többek között a 2010-ben felfestett új utakról is szó esett. Power Point-os vetítéssel a jelenlévők is megszemlélhették az elkészült utakat, Csiszár Gyula összeállításának köszönhetően. A szakosztályok beszámolóiból kiderült, hogy nagyon színes, programokkal teli, tartalmas évet zárt szövetségünk. E beszámolókat a Mecsek Híradó következő számaiban közzé is tesszük. Érdekes színfoltja volt a közgyűlésnek, amikor Földesiné Kövi Ildikó, a Városközponti Óvoda Köztársaság téri Tagintézményének óvónője, szervezett természetbarát, túravezető a Bakancsos óvódásokról adott tájékoztatást. A képekkel illusztrált hozzászólás nagy tetszést aratott.
A technikai munkák mellett a 2011-es tervek is szóba kerültek. Ezek közül legjelentősebb a TTE PÉCSI CSOPORTJA megalakulásának 100. évfordulója méltó megünneplése. Ennek első eseménye a 2010. március 26-ára tervezett emlékülés lesz, amelyet a Szivárvány Gyermekházban rendezünk. A következő esemény egy emléktúra, amit szeptember 11-én Strasser Péter vezet az Istenkúti forrástól a Fehérkúti-kulcsosházig, majd ott baráti beszélgetést tervezünk a régi időkről a régi idők nagy tanúival. Folytatódik a Mecsek Híradóban a MÚLTIDÉZŐ rovat, valamint Varga Ferenc "nosztalgia túrá"-ival is idézzük a múltat. E programok sikeréhez az egész tagság aktivitására, segítségére számítunk!
Ezután került sor - mivel dr Lakatosné Novotny Sarolta lemondott tisztségéről - az új titkár megválasztására. A jelölőbizottság két jelöltet állított, Baumann Józsefné és Pál Krisztina személyében. A titkos szavazással Pál Krisztinát választotta a közgyűlés titkárnak.
A közgyűlés végén sor került a kitüntetések, oklevelek és az Aranybakancs díjak átadására.
Először azokat köszöntötte az elnökség, akik szeptember 18-án, a Természetjárók Napján vehették át az MTSZ kitüntetését.
Rónaky Gizella - A Természetjárás Fejlesztéséért Ezüst Fokozata,
Balla László Dráva TSE - Czárán Gyula Emlékérem
Raub Bálintné- MTSZ Dicsérő oklevél.
Köszöntöttük még Dománszky Zoltánt, a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnökét, akinek tavaly az ünnepi közgyűlésükön adtuk át az ARANYBAKANCS-DÍJ-at, megköszönve a több évtizedes együttműködést, előrevivő közös munkát, barátságot.
 
Az egyesületek és az elnökség javaslatai alapján a kiemelkedő közösségi, közösségért végzett munkájukért az alábbiak részesültek elismerésben:

Baranyai Rudolf
Baumann Józsefné
Biki Endre Gábor
Hajdú Szabolcs
Hering Györgyné
Kántor János
Löbl Zoltán
Martonné Horváth Teréz
Poór Balázs
Soós Zoltán
Török Éva
Ujságh Zsolt
 
ARANYBAKANCS-DÍJ elismerésben részesítette elnökségünk Jancsi Attilát, a DRÁVA TSE tagját, technikai felelősét. Ő Kiváló Természetjáró, kétszer teljesítette a Országos Kék Túrát. Ezüstjelvényes túravezető. Nevéhez kötődik a Dél-Baranya Turistája mozgalom elindítása. Szervezője a Tenkes Teljesítménytúrának. Nyílt túrákat vezet, térképet javít, turistautakat jelez. Elnökségünk munkáját a túrajelentések értékelésével, a minősítések nyilvántartásával segíti.
ARANYBAKANCS-DÍJ-at vehetett át, Kis Tünde, az MR6-A régió rádiója munkatársa, aki évek óta megkülönböztetett figyelemmel kíséri szövetségünk munkáját. Természetjáró lelkülettel, természetbarát hozzáállással ad tájékoztatást programjainkról, rendezvényeinkről. Érdeklődik terveinkről és tetteinkről, s értéknek tekinti munkánkat. Korrekt hangvételű riportjai, folyamatos figyelme hozzásegít bennünket, hogy közhasznú munkánk széles körben ismertté váljon.
Sor került a KULTURISTA mozgalmat teljesítők munkájának elismerésére is. Oklevelet adtunk át Feketéné Móró Erzsébetnek, Hering Györgynének, Horváth Gábornénak, Csapó Juliannámak, Rüll Józsefnek, Szabó-Dalecker Ibolyának, akik az EKF év alkalmából kiírt feltételeket teljesítették.
Pálinkás István a Szent Imre teljesítménytúra szervezéséért és az együttműködésben nyújtott segítségért Andrasek Csabának és Balog Árpádnak adott át elismerést.
Az elismerések sorát dr Lakatosné Novotny Sarolta köszöntése zárta: A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség Örökös Tagjá-nak választottuk. Ezzel köszöntük meg a Szövetség elveinek és céljainak megvalósulásáért több évtizeden át kimagasló eredménnyel végzett munkáját, értékteremtő tevékenységét, mintaként szolgáló "természetbarátságát".
Ezt követően állófogadásra került sor, kötetlen beszélgetés keretében.
A tartalmas, jó hangulatú együttlét jó előjel a 2011. évi munkához. Tagszervezeteink és a tagság közötti jó együttműködést, élményekkel teli programokat, túrákat, emlékezetes beszélgetéseket, lendületes munkatársakat, terveink megvalósításához jó egészséget és erőt kívánok!
Tóth Klára
A közgyűlésről készült képek itt láthatók: http://www.baranyamtsz.org/turabeszamolok/Kozgyules%202011
Cikk első megjelenése: 2011-02-14 13:56
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter