2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megnyitotta kapuit a Kerektavi Természetház

A horgászok és a természetjárók igényeit is kiszolgálja az épület
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Átadták a nagyközönségnek az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben a Kerektavi Természetházat, amely a horgászok mellett a természetjárók igényeit is igyekszik kiszolgálni. A 21. századi elvárásokat is kielégítő kétszintes, modern épületben közösségi tér, étterem, oktatóhelyiségek, öltözők és 24 órás elsősegélynyújtó hely is létesült.


Festői környezetben épült fel a Kerek-tó partján a Vasas Horgászegyesület új látogatóközpontja. A létesítmény közös összefogással jött létre, az egyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel konzorciumi együttműködésben uniós forrásból építette fel a Kerektavi Természetházat.A bakancsos és a horgászturizmus szerelmeseit is kiszolgálni képes, látványában impozáns, energiafelhasználásában innovatív épület belső terei kiváló lehetőséget teremtenek a környék természeti értékeinek bemutatására. A kétszintes létesítményben oktatótermeket, öltözőket, mosdókat, zuhanyzókat és éttermet is kialakítottak. Az akár 150 főt befogadni képes, modern közösségi tér alkalmas kiállítások, rendezvények megtartására.A felső szinten található két oktatási terem tanfolyamok helyszínéül is szolgálhat. Részben a vizes élőhelyekkel kapcsolatos kiscsoportos foglalkozásoknak, egy horgász suli óráinak helyet adva, illetve az egyesület a Magyar Természetjáró Szövetség segítségével oktatni kívánja az erdőben való helyes viselkedési normákat, a nyomtatott és digitális térképekkel történő tájékozódást, valamint a túratervezést is.
A kialakított étterem-büfé jóval komolyabb konyhatechnikával, szélesebb választékkal tudja majd kényeztetni az erdei gasztronómia kedvelőit, de a túrázóknak lehetősége nyílik akár a magukkal hozott étel megmelegítésére is. A tágas és napfényes közösségi tér asztalos elrendezése esetén 84 ülőhelyet tudnak biztosítani, ráadásul négy évszakban, az időjárástól függetlenül várják a vendégeket. Létesült az épületben a szezonban működő, 24 órás elsősegélynyújtó hely, amelyben defibrillátor is megtalálható. A parkolók számát jelentősen bővítették, az akadálymentesítésre pedig nagy hangsúlyt fektettek a tervezők.
AZ MTSZ-SZEL KÖZÖSEN VALÓSULT MEG

A Búbánat-völgyi fejlesztés a GINOP 7.1.2.-15-2017-00019-es kódszámú, „Lépésekre a Dunakanyartól” című pályázat keretében valósult meg. A Kerektavi Természetházat a Vasas Horgászegyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közös konzorciumi együttműködésben építette fel. A projekt összköltségvetése 418.490.971 forint, melyből a természetház építésére 189.913.320 forintot használtak fel, ehhez a Vasas Horgászegyesület plusz 70 millió forintnyi önrésszel járult hozzá. A fennmaradó összegből a Pilisi-parkerdő területén lévő egyéb erdei fejlesztések valósultak meg. Még több információ az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztéséről ide kattintva érhető el.


Forrás: Turista Magazin

Cikk első megjelenése: 2021-07-12 15:10
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter