2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megkezdődött a romos épületek bontása a hűvösvölgyi Nagy-réten

Az illegális hulladékelhelyezések miatt parkolókat is lezártak
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Pilisi Parkerdő Zrt. megkezdte a hűvösvölgyi Nagy-rétet régóta elcsúfító, balesetveszélyes épületek bontását. A kedvelt fővárosi kirándulóhely egykori vendéglőjének, trafikjainak és egyéb épületeinek bontására az illetékes II. kerületi önkormányzat adott ki bontási határozatot. A következő hetekben zajló munka során mintegy egy millió forint költségből nagy mennyiségű sittet és egyéb hulladékot szállít el az erdészet a Nagy-rétről.

Két kisebb épület bontásával pénteken megkezdődött a Budapest II. kerületében található hűvösvölgyi Nagy-rét rendezése. A fővárosiak körében régóta kedvelt kirándulóhelynek számító rét szélén romos, balesetveszélyes állapotú épületek állnak, melyek 30-40 évvel ezelőtt vendéglőként, trafikként, újságosként funkcionáltak.

Az illetékes II. kerületi önkormányzat a terület kezelője számára azonnali hatállyal előírta a már régóta használaton kívüli létesítmények bontását. A munka első lépéseként a Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 30 tonnányi törmeléket és szemetet szállított el a területről. A kisebb épületek után az egykori vendéglő épületének bontása következik, ahol azonban először gondoskodni kell a közművek feltárásáról és lekötéséről valamint az épület kiürítéséről.
 

A munkák mintegy egy millió forintos költségének nagy részét az épületek bontásából származó sitt, és az épületekben felhalmozott szemét lerakókban történő elhelyezése jelenti. A romos épületek bontása, a helyszín rendezése, a tarthatatlan állapot megszűntetése régóta várt pozitív változást jelent majd a Nagy-rét környékén.
 
Ki em látszik a tábla a zöld hulladékbólA térségben nagy probléma a kertekből származó zöld hulladék illegális elhelyezése. Különösen látványos helyszínei ennek a Nagy-rét melletti parkolók, ahol az erdészet rendszeres takarítása, a kihelyezett figyelmeztető táblák ellenére az elmúlt évben ismét mintegy 100 köbméternyi ágat, gallyat, avart és egyéb hulladékot helyeztek el illegálisan, melyek elszállítása mintegy háromszázezer forintos költséget jelent.


A parkolókat ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. sorompóval lezárta, melyeket csak rendezvények idejére nyitnak ki. Sajnálatos, hogy a környék néhány lakójának és kertészeti vállalkozásának felelőtlensége miatt az erdészet ilyen módon korlátozni kényszerül a parkolók használatát.
Cikk első megjelenése: 2011-11-11 14:50
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter