2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

A pályázatnak idén is támogató partnere a Magyar Természetjáró Szövetség.
Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot, melyre három kategóriában várják a professzionális, valamint az amatőr fotográfusok felvételeit október 10-ig.


A négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés céljai változatlanok: a pályázat amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre. A kiírás szerint három kategóriában lehet pályázni.

 1. A Természet és táj kategóriában Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.
 2. Az Épített és tárgyi örökség kategóriában a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk modern épületeit, városrészeit, köztéri szobrait, középületek belső tereit díszítő alkotásokat vagy egyedi művészeti alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételeket várnak.
 3. Az Életképek kategóriába a mindennapok büszkeségeit, apró emberi történeteket és pillanatokat, portrékat, városi és vidéki közösségek kulturális-, és sportéletét ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.


A kategóriagyőztesek díja ismét nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forint, a harmadik helyezetteket 300 ezer forint díjjal jutalmazzák. A szakmai díjakon kívül internetes közönségszavazásra is sor kerül, a közönségdíjak értéke mindhárom kategóriában 1-1 millió forint.

A fotópályázatot támogató partnerszervezetek - a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - idén is különdíjakat fognak osztani. 
A kiírás szerint pályázni 2021. október 19. óta készült fotókkal lehet a fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon október 10. éjfélig.

Részlet a Magyar Természetjáró Szövetség 2021-es különdíjasának Makovics Kornél: Viharvadászat című sorozatából


A pályaműveket egy 5 tagú szakmai zsűri bírálja el amely több ezer alkotásból választja ki a legjobbnak ítélt képeket. A kiválasztott alkotásokat albumban és kiállításokon is bemutatják a közönségnek. Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

Bővebb információk a pályázatról a fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon találhatók.

Cikk első megjelenése: 2022-08-28 08:00
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter