2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Megalakult a kéktúra munkacsoport

Gyakorlati segítség a kéktúra projekt kivitelezésében
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A most alakuló munkacsoport feladata az, hogy a kéktúra projekt kapcsán felmerülő munkák gyakorlati kivitelezésében segítséget nyújtson. Tagjai egyszerű kéktúrázók, civilek, akik szívesen áldozzák fel a szabadidejük jó részét az elkövetkezendő két évben arra, hogy részletekbe menően foglalkozzanak a projekt kivitelezésével, állandóan a kivitelező csoportok rendelkezésére álljanak tanácsaikkal, ötleteikkel.
 A munkacsoport tagjai: Csató Tímea, Ginter Gábor, Gulyás Attila, Horváth Béla, Széll Zoltán, és Vízi Viktor. Az alakuló megbeszélésen az MTSZ-től részt vett Tassy Márk. A munka területei a következőek (ideiglenes lista, ehhez jöhetnek még később feladatok):
 
-  Az útvonaljelző táblák adatbázisának elkészítése, hol legyenek táblák, mi legyen az információtartalmuk. Ebben nagy segítségére lesz a táblák helyének megállapításakor Sebestyén István kéktúra szakbizottsági tag táblázata, amit még kora tavasszal készített, a feldolgozott távolság- és szintadatok pedig jönnek majd folyamatosan az útvonalfelmérő csapatoktól.
 
- Az útvonalon elhelyendő információs táblák adatbázisának összeállítása, hol, milyen információtartalmú táblák kellenek? A táblák formátumának meghatározása. Az információs táblák szövegeinek tartalmi összeállítása, a megfelelő szakértők megkeresése, felkérése az MTSZ megbízásából. A táblák elkészítésének összehangolása. A már mások által eddig elkészített (tehát már meglévő) információs táblák adatainak a "szabvány" kéktúra táblákba való átkonvertálása, együttműködés a készítőikkel.
 
- A pecsételőfüzetekkel kapcsolatos aprólékos tervezési munkákban való részvétel, az országos szintű és tájegységi jellegű igazolófüzetek kialakításában való részvétel, adatokkal való feltöltésük.
 
- A pecsételőhelyekkel, pecsétekkel kapcsolatos tervezésben, kivitelezésben való részvétel, ötletekkel a munka segítése.
 
- A marketingtevékenység segítése, ötletek adása, kidolgozása a kéktúra marketingjével kapcsolatban, és az illetékes marketingcsapattal való együttműködés.
 
- Részvétel a térinformatikai csapat munkájában, ötletek adása, hogyan szolgálhatná az adatbázis a lehetőségekhez képest a legjobban a túrázókat/kéktúrázókat. Részvétel az alternatív igazolási módok megtervezésében, kivitelezésében (sajnos egy társunk, akire nagyon számítunk ebben a munkában, nem tudott eljönni a megbeszélésre).
 
Tehát, mint látható, a munka egyes fázisainak gyakorlati kivitelezésében várják a segítségünket. Azt hiszem, jól használható lesz ebben a munkánkban a tavaly itt a fórumon lezajlott ötletelés végeredményeként készített dokumentum.
 
A felmerült munkákból a csoport tagjai választanak maguknak területet, ahol belefolynak majd a részletekbe is. Mivel itt olyan formátumú dolgok is előkerültek, amikben sem a munkacsoport, sem egyes tagjai egyedül nem dönthetnek, annyiban maradtunk, hogy a legközelebbi összejöveltelig (jövő csütörtök) összeállítok egy listát a legfontosabb eldöntendő kérdésekről (pecsétek, igazolási módok, igazoló füzetek, informatikai adatbázis, egyéb kérdések), ami a csoporton belüli egyeztetés után át lesz fordítva egy elektronikus kérdőívvé, és a linkje ki lesz téve ide, az MTSZ honlapjára, illetve a Index Kéktúra - jelvényszerző túramozgalmak topikjára is. A visszaküldött kérdőívek kiértékelése után alakítjuk ki majd az álláspontunkat a főbb kérdésekben - itt nagyon fontos a számunkra a kéktúrázók véleménye -, ezek az álláspontok pedig a Kéktúra Szakbizottság elé lesznek terjesztve vitára, illetve elfogadásra. Ha az elvek el lesznek fogadva, akkor lehet indítani a munkát.

Horváth Béla
A Kéktúra Szakbizottság tagja
Cikk első megjelenése: 2013-06-08 19:06
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter