2023. március 23., csütörtök - Emőke
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Még szorosabb a kapcsolat az OEE és az MTSZ között

Zambó Péter és Garancsi István együttműködési megállapodást írt alá
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) 2017. június 23–24-én Kaszón tartotta a 148. vándorgyűlését, a Kárpát-medencei magyar erdészek legnagyobb éves találkozójaként. Az eseményen részt vett Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke is, aki üdvözölte a közgyűlést, és Zambó Péterrel, az OEE elnökével közösen aláírtak egy stratégiai együttműködési megállapodást, amely az erdészek jelzésfestését is lehetővé teszi.

Ennek köszönhetően még szorosabb lesz a munkakapcsolat a két szervezet között, egyebek mellett együttműködő partnerként vesznek részt pályázati projektekben, egyeztetik éves programjaikat, szakmai munka során még jobban támaszkodnak egymás szaktudására. Az MTSZ lehetőséget biztosít a jelzésfestési pályázatban való részvételre, miután az OEE tagszervezetnek kéri felvételét az MTSZ tagjai közé.

MTSZ Országos Központ, Turista Magazin

A Kaszón tartott vándorgyűlés kivonatos részletei a ForestPress honlapján.

Garancsi: A mai generációkat föl kell állítani a számítógép mellől, hogy jöjjenek és ismerjék meg az országot.


A főtitkár a vándorgyűlés díszvendégei között köszöntötte Bitay Márton Őrs államtitkárt, Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkárt, Szabó Ferenc miniszteri főtanácsadót, Nagy János FM főosztályvezetőt, Neszményi Zsolt Somogy Megye kormánymegbízottját, Garancsi Istvánt, a Magyar Természetjáró  Szövetség elnökét, Thuróczy Lajost, a szövetség tiszteletbeli elnökét, dr. Seregi Jánost, a szövetség alelnökét, Tassy Márkot, a szövetség igazgatóját, a házigazda Zambó Pétert, az OEE elnökét, Galamb Gábor vezérigazgatót, Csóka Pétert, a FAO osztályvezetőjét, Mocz Andrást, a MEGOSz elnökét, Horváth Ivánt, a Pro Silva elnökét. Köszöntötte a határon túlról érkezett kollégákat is.


Lomniczi Gergely főtitkár emlékeztetett, hogy a hazai erdészek ott voltak száz évvel ezelőtt a szervezett természetjárás születésénél. A természetjáró kifejezést pedig Kaán Károlynak köszönhetjük. Napjainkban a gyalogos és a kerékpáros természetjárás legfontosabb célpontjai a magyar erdők. Az erdészek és a természetjárók között emiatt napi kapcsolattartás zajlik. Ezt a több évtizedes kapcsolatot erősíti meg két civil szervezet, a Magyar Természetjáró Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület együttműködési megállapodás aláírásával.


Az együttműködési megállapodással kapcsolatban Garancsi István elmondta, hogy az utóbbi évtizedben megváltozott a hazai turizmus, egyre többen járnak az erdőkben, sokan keresik föl a közelmúltban épült létesítményeket. Új kihívást jelentenek a mai generációk, amelyek másként gondolkodnak, más eszközöket használnak. Őket is föl kell állítani a számítógép mellől, hogy jöjjenek és ismerjék meg az országot.
A megállapodás két elemére mutatott rá Lomniczi Gergely főtitkár, a jelzésfestésre és a vándortáborok szervezésére.


Az együttműködési megállapodást Garancsi István, az MTSZ elnöke illetve Zambó Péter, az OEE elnöke írta alá.

Forrás: ForestPress.
Cikk első megjelenése: 2017-07-20 15:57
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter