2021. április 18., vasárnap - Andrea, Ilma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Még lehet jelentkezni a Téli Mátra túrákra

Az előnevezést meghosszabbították január 23-ig
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Még a tapasztalt rendezőket is meglepte az idei évtől bevezetett előregisztráció sikere és népszerűsége, hiszen pár hét alatt több mint ezer fő jelezte részvételi szándékát a Téli Mátrára.

Az ilyen jelegű előregisztrációnagymértékben hozzájárul egy, a természetben lebonyolított esemény  sikerességéhez, hiszen nemcsak az adatfeldolgozás és a várakozási idők rövidülnek meg, hanem a természetes környezet ember által történő terhelhetőségét is kiszámíthatóvá, ökológiai szinten is kezelhetővé teszi.

Remélhetően sokan belátják ezt, élnek a felkínált lehetőséggel, hiszen a természethez kapcsolódó sporteseményeknél ez lehet a fenntarthatóság biztos záloga. Ez pedig közös ügye mind a rendezőknek, mind pedig a részvevőknek.

Így ezt a folyamatot erősítvén a január 25-ikei Téli Mátra túrákon az előregisztrációs időt meghosszabbítják január 23-án éjfélig. Amennyiben közben az adott létszám limitek betelnek, úgy az előregisztrációs lehetőséget lezárják. Nem árt ezt végig gondolni, és nem kapkodó, de mégis sietős döntést hozni a részvételi szándék terén.

Az időjárás várhatóan tartja majd a „tavaszias” arculatát, ami egy esős, saras hét után az esemény napjára lehűlő hőmérséklettel kecsegtet. Így a megfagyott, hómentes talaj és az enyhébb hőmérséklet igazi „pályacsúcs” időket rejt az indulók számára. Persze még minden változhat, kis szerencsével a tél, akár pont az esemény napján mutatja majd a „foga fehérjét”. A túrára várható időjárást később részletesen közlik.

A Hanák Kolos Turistaegyesület weboldalán már elérhetőek a távok útvonalainak új térképi megjelenítései. Lehet és érdemes nézegetni, tervezgetni az adatok alapján. Hasznos, megtérülő időtöltés.

Mivel ezen az eseményen közel 70%-os a visszajáró résztvevők száma, ezért az általános felkészülési tanácsoktól eltérően, a már tapasztaltabb túrázóknak szóló apróbb okos vagy inkább praktikus tanácsokkal fognak jelentkezni a következő, a hétvégén megjelenő írásban.

Addig is mindenkinek jó érzésű és sikereket hozó ráhangolódást kívánnak a rendezők!

(A cikk szövege Németh Csaba írása alapján készült.)

Kapcsolódó cikkek:
- Téli Mátra Teljesítménytúra
- Újdonságok a Téli Mátra teljesítménytúrákon.
Cikk első megjelenése: 2014-01-15 18:36
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 394 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 2 928 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter