2023. március 23., csütörtök - Emőke
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Már kapható az új RPDDK-igazolófüzet

Megújult füzet és a vele járó változások
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az RPDDK új igazolófüzetének megjelenése felvet néhány gyakorlati kérdést, amelyeket az alábbi összefoglalóban ismertet a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) szakmai csapata.

A 2019. január elseje után ellenőrzésre beküldött és leigazolt füzetek tulajdonosai – sikeres teljesítőkként – az RPDDK egyedi jelvényét térítésmentesen kapják meg. Mindez a teljesítések számától már független, azaz minden teljesítés után ingyenesen jár a jelvény.

Természetesen a régebbi kiadású igazolófüzetek is alkalmasak a térítésmentes jelvényszerzésre. (A térítésmentesség nem a füzet típusától, hanem az ellenőrzésre való beküldésének dátumától függ.) Tehát a régebbi kiadású, korában megvásárolt, már használt vagy még el nem kezdett, ki nem töltött füzetek továbbra is érvényesek.

A régebbi kiadású füzetek tulajdonosai a teljesítések igazolását tetszés szerint folytathatják a régi vagy egy új füzetben is. Az utóbbi esetben az igazoláshoz mindkét füzetet be kell küldeniük.

A régebbi kiadású igazolófüzetekben szereplő igazolt (bélyegzett) szakaszt vagy szakaszokat nem kell az időközben esetleg megváltozott nyomvonalon újra bejárni. Ezeknek az igazolásához nem szükséges bélyegezni az új ellenőrző pontokon.

A régi típusú füzeteket új kiadásúra cserélni semmilyen formában nem áll módunkban.

Az RPDDK teljesítése és annak ellenőrzése kizárólag az eredeti (új vagy régi kiadású) füzetben dokumentálható. A teljesítés hivatalos igazolásaként mindenki egyedi oklevelet kap. Az oklevelet a jelvénnyel együtt adjuk át.

Az új füzeteknél a túra megszakításának igazolására minden bélyegzőhelynél két dátumhely áll rendelkezésre. Megszakítás/újrakezdés esetén az igazoláshoz mindkét dátumot fel kell tüntetni. A régi füzetben ilyenkor duplán kellett bélyegezni, a szükséges dátumozással kiegészítve. Ez most leegyszerűsödik.

Mivel a régebbi kiadású füzetek is érvényesek, értelemszerűen használatban maradnak. Az áttekinthetőség és ellenőrizhetőség folytonossága érdekében kérünk mindenkit, hogy aki a régi füzetben végzi a teljesítés dokumentációját, azt továbbra is annak a szabályzata szerint, vagyis kettős bélyegzéssel és dátumozással tegye.

Az új igazolófüzet tartalmi adatait a szerkesztés lezárásának időpontjában (2018 novemberének elején) ismert állapot szerint rögzítettük. Ennek megfelelően az eladdig ismert változások már szerepelnek benne, míg a későbbiek a következő kiadásokban fognak megjelenni. Az aktuális állapot megtalálható a www.kektura.hu oldalon.

A megújult füzet 2019. január 7-étől kerül forgalomba.
Az új igazolófüzet ára 1 990 Ft.

Az RPDDK-igazolófüzet megvásárolható a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) webshopjában ( https://turistashop.hu ) vagy személyesen az MTSZ irodájában a szokásos nyitvatartási időben.

A Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) tulajdonosai az új füzetet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg mind személyesen, mind webes megrendelés esetén.

További, illetve a fentiekben nem tisztázott kérdés esetén írj nekünk az info@termeszetjaro.hu ímélcímre!
Cikk első megjelenése: 2019-01-07 09:54

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter