2023. március 30., csütörtök - Zalán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Magyarország legszebb erdejét keresik

Az Agrárminisztérium február 11-én indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat, eredményeiket, kirándulóhelyeiket és programjaikat.
Minden erdőgazdaság bemutatásával egyidejűleg nyolc kapcsolódó helyszínt is ajánlanak, amelyekre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni.


Magyarországon a 21 állami tulajdonban lévő erdőgazdaság több mint 1 millió hektár erdőt és erdőgazdálkodás céljait szolgáló földterületet kezel, ahol az erdészek munkája révén folyamatosan növekszik az erdők területe. Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható erdőgazdálkodási tevékenység, annak érdekében, hogy az erdők megőrizzék biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfeleljenek a társadalmi igényekkel összhangban lévő környezeti és gazdasági elvárások mellett a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is.

Az állami erdőgazdaságok nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat, eredményeiket, kirándulóhelyeiket és programjaikat. Minden erdőgazdaság bemutatásával egyidejűleg nyolc kapcsolódó helyszínt is ajánlanak, amelyekre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Az első bemutatkozó a Pilisi Parkerdő Zrt.

A sorozat 2023. július elején ér véget. Aki a szavazást #Agrárminisztérium hashtaggel és a helyszín megnevezésével osztja meg, nyereménysorsoláson vesz részt. A negyedévenkénti nyertes jutalma az idén 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja. A nyereményjáték szabályzata itt érhető el.Forrás: Agrárminisztérium
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Cikk első megjelenése: 2023-02-16 11:32
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 24 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter