2021. április 18., vasárnap - Andrea, Ilma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012

Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény.
Az ökoturisztikai programsorozat központi nyitórendezvényének résztvevőit – a korábbi budapesti (2007 és 2008), tihanyi (2009) őrségi (2010) és pécsi (2011) helyszínek után – 2012-ben az Aggteleki Nemzeti Park látja vendégül.
 
Június 15-én, pénteken Bódvaszilason ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciára várják a szakmai közönséget, amelynek fő témája a világörökségi helyszínek turizmusa lesz. A hazánk egyetlen természeti világörökségi helyszínén megrendezésre kerülő szakmai napnak különös aktualitást ad, hogy az Országgyűlés a 2012-es évet a világörökség évének nyilvánította. Az előzetes bejelentkezéssel látogatható konferenciára egy közelmúltban felújított, egykori magtárépületben kerül sor, amely egy különleges természetművészeti kiállításnak ad helyet.
 
Június 16-án, szombaton Aggteleken, a Baradla barlang előtti tér festői környezetében kerül megrendezésre a hagyományos „zöld forgatag”, ahol kicsik és nagyok egyaránt tevékeny részesei lehetnek a sokszínű kavalkádnak. A nemzeti parki „kirakodóvásáron” bemutatkozik hazánk tíz nemzeti parkja. A programot hagyományőrző kézművesek foglalkozásai, nemzeti és helyi termékek kóstolója, játékos természetismereti vetélkedők, lovas programok és barlangi koncert is színesítik. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az egész hétvége folyamán szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket, akik gyalogosan, kerékpárral vagy akár szekéren utazva, felszín felett és alatt ismerkedhetnek meg az Aggteleki-karszt egyedülálló természeti és kultúrtörténeti örökségével, közte a világ természeti örökségének részét képező gyönyörű cseppkőbarlangokkal.
 
A folytatásban, június 18–24. között valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, családbarát programok, mérsékelt árú belépők és kedvezmények, különleges előadások és extra programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben. A Hortobágyon a bátor vállalkozók a darvak szemszögéből, sétarepülőről tekinthetik meg a világ kulturális örökségének részét képező pusztát. A Fertő tavi és dunai kenutúrák során a hazai vizek gazdag vízi élővilága tárul az érdeklődők elé. A földhöz ragadtabbak gyalogosan, kerékpárral, terepjáróval és kisvasúttal is bebarangolhatják hazánk különleges szépségű védett tájait. Az „éjszakai baglyok” is kedvükre találhatnak programokat, ugyanis a Bükkben, a Zselicben, a Balaton-felvidéken, a Hortobágyon és a Nagykunságban is megleshetőek lesznek a csillagok.
Induljon el Ön is családjával az „értékek és élmények nyomában”!
 
A rendezvény részletes programja a www.nemzetipark.gov.hu/mnph weboldalon olvasható.
Cikk első megjelenése: 2012-05-16 11:47
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 394 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 2 928 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter