2023. április 02., vasárnap - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Magyar-Szlovák vezetői találkozó

Gyenesdiáson
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Magyar Természetbarát Szövetség és a Szlovák Turistaklub közötti kétoldalú együttműködési megállapodás alapján, idén Magyarországon került sor a két szervezet vezetői tanácskozására november 4-6. között, Gyenesdiáson.
 

A Szlovák tárgyaló delegáció tagjai voltak: Peter Perhala elnök, Erika Fábryová és Štefan Kuiš alelnökök, valamint Alexander Ollé a gyalogtúra bizottság alelnöke.

Magyar részről Pusztay Sándor elnökhelyettes, Duró Imre igazgató és Pálmai Vencel szakági titkár ültek a tárgyalóasztalhoz.
 


 

Szállásunk és a tárgyalások helyszíne a Balaton parti Gyenesdiás polgármesteri hivatalának apartmanjában volt, amelyért külön köszönetünket fejezzük ki Gál Lajos polgármester úrnak.

 Pénteken délután az Év Vidéke 2010/11 programsorozat tanulságairól esett szó, majd a két szervezet nemzetközi tagságával kapcsolatos előnyökről, problémákról beszélgettünk. Befejezésül a két szervezet finanszírozási kérdései kerültek napirendre.

Vacsora után borkóstolóra mentünk a szomszédos Vonyarcvashegyre.
 


 

 Szombaton délelőtt elsőként a kiadványok cseréjére került sor, majd a közös uniós pályázati lehetőségeket vizsgáltuk meg, valamint szóba került a már beadott közös magyar-szlovák pályázat is.

A továbbiakban a határon átvezető turistautak kérdéseiről egyeztettünk, valamint megegyeztünk a 2012-ben esedékes szlovákiai Szlovák-Magyar vezetői tanácskozás időpontjáról.

 Ebéd után Peter Perhala és Erika Fábryová egyéb hivatalos kötelezettségeik miatt elköszöntek a jelenlévőktől. A megfogyatkozott csapat délután rövid sétát tett a Gyenesdiás közelében lévő Nagymezőn, majd felmásztuk a Festetics-kilátóhoz, ezt követően pedig a településen tettünk kisebb körsétát.
 


 

 A tárgyalások további részében szó esett még a családi turizmusról/túrázásról, a Krasy Slovenska és a Turistamagazin esetleges cikkcseréiről, a két szervezet kiemelt rendezvényeiről, egy Cseh-Szlovák-Magyar nemzetközi konferencia lehetőségéről, valamint a KST és az MTSZ bannercseréjéről. Végzetül kiemelten foglakoztunk a két szervezet egymás között kialakítandó kedvezményeiről, amely azonban további egyeztetéseket kíván.

Cikk első megjelenése: 2011-11-08 13:34
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter