2021. április 12., hétfő - Gyula
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Közgyűlés után, elnök-főtitkári előtt

Csillebércen ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. május 7-én, a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége.
A résztvevők: Szabó Imre elnök, Pusztay Sándor, Dr. Kovács Mátyás elnökhelyettesek, Baronek Jenő, Kovács Tamás,Vajk Ödön alelnökök, Duró Imre igazgató és Pálmai Vencel szakági titkár sorra vették a napirendi pontokat, melyben először megbeszélésre és elfogadásra került az előző ülés jegyzőkönyve, és elhangzott az elmúlt hónap eseményeiről szóló igazgató tájékoztató.
 
Ennek keretében Duró Imre ismertette az elmúlt hónap eseményeit, beszélt a dobogókői és a sárpentelei programról, valamint a holland természetjárók látogatásáról az MTSZ székházában. Bemutatta a szövetség pénzügyi helyzetét és elmondta, hogy a székház bérbeadásából származó bevételre nagy szükség van a működtetéshez, mert egy munkatársunk végkielégítését is ki kell fizetni a jövő hónapban.
 
Az OKT 50 program, és a Gyalogtúrázók Országos Találkozója előkészületei Pálmai Vencel előterjesztésében külön napirendi pont keretében került megtárgyalásra.
Pálmai Vencel ismertette az OKT 50 és a Gyalogtúrázók Országos Találkozója előkészületeinek állását. Elmondta, hogy az OKT 50 esetében egyes szakaszok költségeinek finanszírozására jelenleg nincs lehetőség, pedig az adott szakaszok vezetői várják a megígért támogatást, sőt, a megbeszéltekkel ellentétesen, akár külön nevezési díjakat is szedni fognak.
 
Szabó Imre elnök elmondta, hogy az egyes szakaszokra 50.000.- Ft támogatói forrást tud biztosítani, de csak akkor, ha az adott szakaszok eltekintenek külön nevezési díjak beszedésétől.
 
Duró Imre igazgató közölte, hogy a támogatás átadását ilyen formában nem tartja szerencsésnek, ezért azt javasolja, hogy sportszolgáltatás címén, számla ellenében fizessük ki az egyes szakaszok gondozását végző szervezeteknek az elvégzett munkát. Ehhez hasonlóan tudnánk finanszírozást biztosítani a GYOT szervezőinek is. Erre a célra 100.000 Ft-os összeg megítélését javasolja. Szabó Imre kérésére az ügyvezető elnökség elfogadta e támogatási javaslatokat.
 
Ezt követően, a közelmúlt pályázati tevékenységét ismertetve az igazgató elmondta, hogy az elmúlt időszakban három NCA pályázat került beadásra, amelyek mindegyikét befogadta a kezelő szervezet. A működési célú pályázaton 2.300.000- Ft-ot nyertünk, ez a pályázat szerződéskötés előtt áll. A másik két NCA pályázat eredményére várunk.
 
A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz az NSZSZ-en keresztül beadott pályázatunk is sikeres volt, a három nagyrendezvényre 1.900.000.- Ft-ot nyertünk. Ennek a pályázatnak a szerződéskötése és az 50%-os előleg átutalása a napokban megtörténik. A teljes összeggel július 15-ig kell elszámolni. Idő közben az NSZSZ honlapján megjelent a következő rendezvényekre szóló pályázati kiírás, amelyet a MOB jelentetett meg. Erre a pályázatra az OKT50 túra keretében rendezendő három természetjáró találkozót fogjuk beadni. (Kisgyón, Csillebérc, Aggtelek)
 
Idő közben a NEFMI-től remélt 7.200.000.- Ft-os működési támogatáshoz szükséges pályázati dokumentációt is összeállítottuk, beküldtük, s várhatóan június hónapban megérkezik az első (6.000.000.- Ft-os) részlet.  
 
Mindezekkel párhuzamosan a tavalyi NCA működési pályázatunk és a fentebb már bemutatott NEFMI rendezvény pályázatának elszámolását készítjük elő, s készül a KEOP-hoz benyújtandó „Zöld rendezvények” című pályázatunk is. 
 
Az egyebek napirend keretében Szabó Imre elnök ismertette az egyeztetés alatt álló turizmus finanszírozás rendszerét, amelyben a közgyűlésen is elhangzottaknak megfelelően egy ernyőszervezet tagjaként vehetne részt a Magyar Természetbarát Szövetség. Az erre vonatkozó tárgyalások még folynak, a fejleményekről a következő ügyvezető elnökségi ülésen ad tájékoztatást.
 
Kéri az Igazgatót, hogy az OKT 50 kísérő autójával kapcsolatosan vegye fel a kapcsolatot az Autóker Óbuda ügyvezetőjével, aki egy autót biztosít az országos vándorláshoz.
Cikk első megjelenése: 2011-05-13 13:50
Módosítva: 2011-05-13 13:50

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 392 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 924 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter