2021. január 16., szombat - Gusztáv
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Körösök Völgye - Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál

2011. június 1-5. (szerda-vasárnap)
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Százlábú Egyesület és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint Belényes (Románia) és Békéscsaba testvérvárosok fő szervezésében kerül megrendezésre idén nyáron első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal, a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál.
A rendezvény létrehozásának célja a Körösök Völgye, mint az Erdélyi Szigethegységet a Tiszával összekötő Zöld folyosó természeti és kulturális értékeinek, turisztikai vonzereinek, megismertetése, a természettudatos gondolkodás erősítése és nem utolsó sorban a térségi magyar-román együttműködés javítása.

A rendezvénnyel fel kívánjuk hívni a figyelmet természeti értékeink védelmére, a környezettudatos magatartásformák szorgalmazására és az aktív-és ökoturizmus, mint turisztikai ágazatban rejlő lehetőségekre.
 
A rendezvény nemcsak elnevezésében összetett (Vándortúra és Fesztivál), hanem a közönség felé irányuló mondanivalójában, és persze programjában is bővelkedik majd a különlegességekben.

Az alapkoncepció hídként köti össze - az egyébként külön-külön is vonzó - a két különböző programot. A túra a határokat nyitja meg és mindeközben a túrán résztvevők emlékezetes pillanatokat élhetnek át és csodálhatják meg a hétköznapjainktól nem is oly távoli természeti szépségeket.

Mindemellett a „híd másik pillére” a túrát záró két napos programsorozat, amelyen határon túli magyarok – mint Keresztes Ildikó, Rúzsa Magdi és Tolvai Renáta – adnak majd fergeteges élő koncerteket.
 
A szervezett túra 2011. június 1-jén a romániai Belényesről indul, majd Sólyom, Gyanta, Tenke, Nagy-Zerénd, Feketegyarmat, Ant, Sarkad, Békés érintésével 2011. június 5-én, Békéscsabán ér véget.

A „bevállalós” nevezők 5 napos túrán vehetnek részt, de gondoltunk azokra is, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, ők egy két napos túrára nevezhetnek, a mottójúk lehet „Csak lazán”. A túrázók a kitűzött célt megtehetik kerékpárral, gyalogosan vagy akár vízen, a lényeg minden esetben, hogy mindenkit határtalan kalandok és élmények várnak.

A technikai részletek között kell említeni, hogy a túra szervezett formában túravezetők felügyeletével és vezetésével zajlik majd, illetve a részvétel regisztrációhoz és részvételi díj befizetéséhez kötött. Nevezni a Tourinform Iroda-békéscsabai kirendeltségén lehet, a nevezési határidő:
-       5 napos túrára 2011.05.27. (péntek) 17.00 óra,
-       2 napos túrára 2011.06.01. (szerda) 17.00 óra.
 
 
Az esemény fővédnöke TŐKÉS LÁSZLÓ, az Európai Parlament alelnöke. A túraprogram célba érkezőit VANTARA GYULA, Békéscsaba Polgármestere, Országgyűlési Képviselő, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Elnöke és DEUTSCH TAMÁS, az Európa Parlament Dél-alföldi régióért felelős képviselője fogadja.
 
A csúcspont, a 4. nap, amikor a túra minden résztvevője együtt lépi majd át a román-magyar zöldhatárt, amely nem csupán egy látványosság, hanem szimbolizálja a kezdeményezés ideológiáját, a két ország közötti jó kapcsolatot is.
 
 
A túra utolsó két napja, már nem csak a teljesítményről szól, hiszen a résztvevők és a rendezvényre kilátogatók is szórakoztató programokon vehetnek részt, melyek zárásaként szombat este Békés - Dánfokon Keresztes Ildikó, majd Nagy Feró által vezetett BEATRICE élő koncertjei nyújtanak majd kikapcsolódást.
 
Június 5-én pedig a túra résztvevőinek Békéscsabára történő ünnepélyes beérkezését és felvonulását követően Tolvai Renáta szórakoztatja a közönséget. Ezt követően felcsendül egy tiszta hang, melyet Magyarországon már mindenki ismer. Rúzsa Magdi és zenekara csap a húrok közzé és okoznak majd felejthetetlen élményt a jelen lévőknek és egyben ez a koncert jelenti majd az első Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál méltó bejezését is.
  
Legyen ez a végszó:
 
Határtalan kalandok és élménynek várnak június 1-5. között!
 
Reméljük, a rendezvény üzenete minél több emberhez eljut, és Önöket is a túrán résztvevők között köszönthetjük majd.
 
 
Köszönettel:
 
                       
                 Kovács Krisztián                                                                Zanócz Róbert
Körösök Völgye Natúrpark Egyesület,sk.                                      Százlábú Egyesület,sk.
Cikk első megjelenése: 2011-05-04 23:09
Módosítva: 2011-05-04 23:09
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 991 regisztrált felhasználó
 • 2 374 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 887 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 211 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter