2020. november 23., hétfő - Kelemen, Klementina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Konferencia a fenntartható fejlődésről

2011. szeptember 9. Rozsnyó Városháza, Szlovákia
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Turizmus – Ifjúság – Jövő
A Gömör-Tornai térség fenntartható fejlődéséről
Kiállítással egybekötött kerekasztal-beszélgetés

A fenntartható fejlődésről szóló konferencia az Év vidéke 2010/2011 kampány ünnepélyes
befejezésének részét képezi, amely idegenforgalmi és kulturális műsorral mutatkozik be Rozsnyón szeptember 8.-11-e között.

A Nemzetközi Természetbarát Szövetség (Naturefriends International – NFI) a Szlovák és a Magyar Természetbarát Szövetséggel együttműködve meghívja Önt a Gömör-Tornai térség (Szlovák Karszt – Aggtelek Karszt) potenciális fenntartható fejlődéséről szóló kerekasztal-beszélgetésre. A program során megvizsgáljuk az ifjúság helyzetét és megtesszük az első lépéseket a térség fenntartható fejlődéséről szóló közös nyilatkozat elfogadásához.

A Természetbarát Szövetség két évvel ezelőtt, 2009. decemberében indította el a “Szlovák-karszt – Aggteleki-karszt – a 2010/11-es Év vidéke” kezdeményezést, melynek első tájékoztató rendezvényére Rozsnyón került sor. A projekt célja a természet megőrzését a fenntartható turizmussal összekötő hosszú távú és határon átnyúló folyamat elindítása.

További céljaink a határon átnyúló párbeszéd élénkítése, főleg a fenntartható turizmushoz vezető út kijelöléséhez. A nemzeti és nemzetközi civil szervezetek a határon átnyúló együttműködés színvonalának emelése érdekében kifejtett erőfeszítése, valamint az utóbbi tíz év során elindított projekteken keresztül különböző megoldásokat hoztak a térség számára.

A helybéli lakosság között főleg a fenntartható turizmus fejlesztése keltett reményt. A turizmus azonban nem jelent egyedüli kiutat a térség gondjaiból, ahogy ezt a fiatalok körében tapasztalt magas munkanélküliség is bizonyítja.

A projektben résztvevő partnereinkkel együtt engedjék meg, hogy meghívjuk Önt a térség fenntartható fejlődéséről szóló kerekasztal-beszélgetésre, amelyen el szeretnénk fogadni a Gömör-Tornai térség fenntartható fejlődéséről szóló közös nyilatkozatot.

Célcsoport: mindazok, akik döntéshozó pozíciókban vannak nemzeti, térségi és helyi szinten, a közigazgatási szférában dolgozó illetékes személyek, az idegenforgalmi ágazat, civil szervezetek, az ifjúság, valamint a téma iránt érdeklődő nyilvánosság.

Nyelvek: angol, magyar, szlovák (szinkrontolmácsolás)

Bejelentkezés: 2011. szeptember 6-ig az alábbi e-mail címeken: anita.pinter@nf-int.org (külföldi részvevők); mmarkusovsky@sny.sk (szlovákiai és magyarországi részvevők)
Cikk első megjelenése: 2011-08-22 16:42
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 970 regisztrált felhasználó
 • 2 359 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 863 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 211 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter