2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kihelyezetett elnökségi ülés Kisgyónban

Fejér Megyei Természetbarát Találkozó
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Szeptember 16 és 18. között került megrendezésre a Fejér Megyei Természetbarát Találkozó, amelynek programjába a Magyar Természetbarát Szövetség elnökségének soros ülését is beillesztettük.
 
A hagyományos természetbarát találkozót ez évben a Természetjáró Fesztiválok című programsorozat egyik állomásaként szervezete Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Magyar Természetbarát Szövetség.
 

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg
.A találkozó megrendezésével a hagyományoknak megfelelően lehetőséget kívántunk biztosítani a szervezett természetjáróknak, a fiataloknak s a felnőtteknek, családoknak és iskolai csoportoknak egyaránt, hogy egy kellemes hétvégi program keretében találkozhassanak, pihenhessenek, szórakozhassanak.

 
A program keretében alkalmat adtunk a versengésre, a sportkapcsolatok, a barátságok erősítésére és a Kisgyón környéki túrázásra is. A három napos rendezvény ideje alatt gyalogos és kerékpáros feladatokat, vezetetett-, tájékozódási-, és teljesítménytúrákat, valamint speciális szakmai programokat szerveztünk. A gyerekeket családi programokkal, akadálypályával, sport és ügyességi versenyekkel vártuk.

 
 
A szakmai programok sorában meg kell említenünk a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Magyar Természetbarát Szövetség üléseit. Amelyek körül az MTSZ elnökségének üléséről részletesen is szólunk.

 
 
Az ülést Szabó Imre elnök úr nyitotta meg, ám egyéb elfoglaltságai miatt a program záró harmadának levezetését Kovács Tamás elnökhelyettesre bízta. Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének és az igazgatói tájékoztató (itt olvasható) elfogadása után az MTSZ gazdasági helyzetét vitatta meg az elnökség.
 

 
A jelenlegi pénzügyi helyzet vizsgálata során megállapítást nyert, hogy ha az idei évet sikerül is egyensúlyban tartani, a jövő gazdasági év indításának feltételei jelenleg még nem láthatók. A „Hogyan tovább MTSZ” elnevezésű fejlesztési program folytatásával az elnökség – az ügyvezető elnökség javaslatára - megvárja a makro környezeti változásokat, így például a törvényi feltételek alakulását is. Ezekkel kapcsolatosan dr. Molnár József tartott előadást a készülő Civil Törvényről, Önkormányzati Törvényről, és az elfogadott Sport Törvényről.
 
Az előadás számos olyan új, bár még el nem fogadott tervet ismertetett az elnökség tagjaival, amelyek alapján megerősödött az az elhatározás, hogy az elnökség mellett az egyes tagszövetségek, illetve tagszervezetek vezetőit is tájékoztatni kell majd az elfogadott jogszabályokról.
 
Az elnökségi ülés elfogadta a 2012. év védett napjait (itt olvasható) és támogatásáról biztosította Duró Imre igazgatót a jövő évre tervezett kiemelt rendezvényekről, így a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli emléktúra vándorlásról, a Szlovák – Magyar közös pályázatról és a Források éve programról is.  
 
Az Egyebek napirendi pont kapcsán több kérdés került megvitatásra, majd Kovács Tamás elnökhelyettes úr bezárta az ülést.
 
Ezt követően több elnökségi tag bekapcsolódott a találkozó programjába, amelynek sikere, és a résztvevők magas száma igazolta, hogy az évről-évre megrendezésre kerülő találkozó mit sem veszített a népszerűségéből, és azt is, hogy továbbra is nagy igény mutatkozik a fiatalabb és az idősebb generáció körében a természetjárás és az ahhoz kapcsolódó szabadidősportok iránt.
 
A program nem jöhetett volna létre, ha nincs az MTSZ és a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség sikeres pályázata, és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása.

A képek legjavát Horváth István készítette. 
Cikk első megjelenése: 2011-10-06 18:48

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter