2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kibővített elnökségi ülés Tatán

Az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség találkozója
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Tatai Olimpiai Központban látta vendégül az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség kibővített elnökségi ülését 2020. október 17-én és 18-án a programot szervező Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség-tudtuk meg Horváth Istvántól, az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség főtitkárától.

A minden évben őszre ütemezett találkozók sorozatában az idei már a 21. volt. 2003 őszén alakult meg hivatalosan a Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom megyében működő természetbarát szervezetek összefogásából létrejött civil egység, ezt megelőzően 1999-2002 között Szomszéd Megyék Szövetsége néven végeztük munkájukat.


Az elnökségi ülés tagjai megvitatták az általuk kezelt Észak-Dunántúli Kupa és a Közép-Dunántúli Piros nevű túramozgalom aktualitásait, javaslatokat tettek az érintett megyéken áthaladó, felújítás előtt álló turistautakra és a turistaság általános tudnivalóiról is szó esett.
A koronavírus miatt tavasszal kialakult járványügyi helyzet tette indokolttá azt, hogy az Észak-Dunántúli Kupa teljesítési feltételei módosuljanak. Alapesetben a 6 megye által kezelt és szervezett túrák és túramozgalmak közül meghatározott számú eseményt kell igazoltan teljesíteni a regisztrált résztvevőknek ahhoz, hogy a díjátadó rendezvényen átvehessék a kupájukat. 2020-ban ez 60 túrából 12-őt jelentett volna, ám a legtöbb szervezett esemény elmaradása miatt a szám 8-ra csökkent.Örvendetes módon a Közép-Dunántúli Piros teljesítőinek száma évről évre növekszik. Eddig több, mint 400-an teljesítették a 16 éve létező túramozgalmat. A nagy érdeklődés tapasztalható volt tavasszal az eladott igazolófüzetek száma alapján is. Ez a jelenség azonban jóval nagyobb adminisztrációs terhet ró a szervezőkre, akik emiatt úgy döntöttek, hogy a három szakaszra osztott útvonal teljesítéséért járó szakaszkitűzőket, és a három szakaszkitűző megszerzéséért járó tűzzománc elismerést egységesen Székesfehérváron adják át az érintett túrázóknak.A hatékony és célravezető elnökségi ülés másnapján közös túrázással zárták le a találkozót a résztvevők. Egy helyi idegenvezető közreműködésével az Esterházy-kastélyhoz tartozó Angolparkot, Tata városának XVIII. századbeli, és az egykoron itt működött 15 malom történetét ismerhették meg a résztvevők.2021 őszén Veszprém megye rendezi majd az Észak-Dunántúli Természetbarát Szövetség elnökségi ülését.MTSZ Országos Központ

fotó:Horváth István, www.csodalatosmagyarorszag.hu

Cikk első megjelenése: 2020-10-22 08:22
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter