2022. augusztus 12., péntek - Klára
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Két vándor

44 nap az OKT-n
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A két fiatal vándor (név szerint: Boros Eszter és Róka József) 2011. július 22-én elindul, hogy egyben végigjárja az Országos Kéktúrát Hollóházától Írott-kőig, ahova várhatóan szeptember 4-én érkeznek meg. A feladat nem lesz könnyű: napi kb. 26 km és a teljes felszerelés végigcipelése nehezíti az amúgy is nagy vállalkozást.

A szokásos nyári tekergésünk (mikor egy-másfél hétre eltűnünk valahova) alkalmával két éve az OKT Szarvaskő és Nógrád közötti szakaszát teljesítettük. Ekkor jött el az a kellemes pillanat, mikor több mint egy hét elteltével a Naszályról először pillantottuk meg a ködben a távoli Dunát, miközben lábunkban éreztük a Mátra és a Cserhát összes kilométerét és ekkor gondolkodtunk el először azon, hogy milyen lenne egyben, elejétől a végéig végiggyalogolni a Kéktúrán.Az alapelveket hamar lefektettük: természetesen mindent mi cipelünk, nem lesz csomagszállítás, ahol lehet, vadkempingezünk és nem szállunk semmilyen közlekedési eszközre. Ezzel gyorsan ki is zártuk a napi rohanásokat a túra idejére: nincs busz, amit lekéssünk, nincs szállás, ahol várnak, így mindentől függetlenül tudunk haladni. Ennek ellenére lesznek „kultúrszállások”, néha jólesik a rendes zuhany, és a sátorhely (főleg ismerősöknél) nem kerül sokba.

Bár a napi 26 km soknak tűnik, menet közben szeretnénk minél több látnivalót is megnézni, nem csak végigrohanni az országon. Megnéznénk pl. a Rákóczi-barlangot és a felsőpetényi mélyművelésű tűzállóagyag-bányát (jelentkezőket várunk!), melyek csak csoportosan látogathatóak. Ezenkívül most nagy várfelújítási hullám indult több helyen is (Füzér, Regéc, Sirok, Szigliget, stb.), kíváncsak vagyunk, mi változott azóta, hogy legutóbb ott jártunk.


Közben felmerült az az ötlet is, hogy tapasztalatainkat másokkal is megosszuk, ezért indítottuk el blogunkat: http://ketvandor.blog.hu/ . Itt írunk a felszerelésről, itt található az ideális szakaszolás (de mint tudjuk, a terv azért van, hogy legyen mitől eltérni...) és térerő függvényében napi beszámolók is lesznek.

A túrára július 22-én indulunk, a tervek szerint a Nagy-Milicen alszunk, majd másnap elkezdjük a mi kis vándorlásunk, ami a tervek szerint szeptember 4-én ér véget Írott-kőn (illetve Velem irányában visszamegyünk Kőszegre).

A szakaszolást a http://ketvandor.blog.hu/2011/06/20/kicsit_reszletesebb_terv linken lehet megtekinteni. Ha valaki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna néhány napra, szeretettel várjuk!

Elérhetőségek: rokajozsef@gmail.com
        20/351-26-18
Cikk első megjelenése: 2011-07-20 15:07

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 168 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 093 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter