2023. március 30., csütörtök - Zalán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kerékpárszállítás a vonaton

A MÁV-START közleményei
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A MÁV-START Zrt. folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Hosszú távú fejlesztési programunk célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást évente több mint háromszázezren veszik igénybe.

Kedves Kerékpáros utasunk!


Nyáron is megéri bérletet venni!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! 2014. június 1-jétől szeptember 30-ig az érvényes bérlettel rendelkező utasunk szombaton és vasárnap díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.
A csatlakozó Budapest-bérlet a budapesti végállomásig érvényes. Önmagában a Budapest-bérlettel a kedvezmény a fővároson belüli utazáshoz nem vehető igénybe.

Kerékpárral a Dunakanyarba

Tavasztól őszig közkedvelt kirándulóhely a Dunakanyar, ahol rendkívül változatosak a túrázási lehetőségek. A kerékpárral érkező természetbarátok festői szépségű tájon tekerhetnek hegyre fel, völgybe le, erdőben, folyóparton, patakok mentén.


A megnövekedett kerékpáros igényeknek megfelelve, szombaton és vasárnap 16 db kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsi közlekedik több vonatunkban Budapest-Nyugati és Szob között. A vonatok Budapest-Nyugati és Vác-Alsóváros között nem állnak meg, így segítve a kirándulók gyorsabb eljutását a Dunakanyarba. (Váctól Szobig minden állomáson megállnak.)


Ha a Fertő-tóhoz kirándul, vigye magával kerékpárját is!

A Fertő tó kiváló úti cél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény-és állatvilágát. A Fertő tóhoz érdemes vonattal utazni, mert szeptember 28-ig min. 30 db kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsi közlekedik Budapest és Sopron között. A vonat Budapest-Déliből 10:38-kor, Sopronból 17:54-kor indul.

Irány a Balaton - kerékpárral

A húsvéti hosszú hétvégétől szombaton és vasárnap több vonatunkban 30 db kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsi közlekedik a Balaton északi és déli partján.


Kerékpáros túrajegy egész évben

Vonattal és kerékpárral a legkedveltebb célpontok a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó. Ha Ön is ide tervezi kirándulását idén is megéri kerékpáros túrajegyet váltania.

A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

Forrás: MÁV-START Zrt.
Cikk első megjelenése: 2014-06-09 15:26
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 24 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter