2021. január 22., péntek - Vince, Artúr
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kerékpáros útvonal is megújult a Nyugat-Dunántúlon

A Bakonyerdő Zrt. és az MTSZ közös sajtótájékoztatója a fejlesztésekről
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az Országos Kékkört érintő uniós fejlesztés keretében a Nyugat-Dunántúlon többek között egy kerékpáros út és források környezete újult meg, valamint pihenőhelyeket is kialakítottak – derült ki a Magyar Természetjáró Szövetség és a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiáson tartott sajtótájékoztatóján.

Széki Gabriella, a Magyar Természetjáró Szövetség kommunikációs szakembere a fejlesztések menetét és részleteit ismertette, említést tett a jelzések újrafestéséről és a hamarosan kikerülő információs táblákról, illetve a túrázókat segítő térinformatikai rendszerről, a TTR-ről. Elmondta, hogy a projekt része még a több, okostelefonokon futó, túrázást segítő mobilalkalmazás elkészítése is.

A Nyugat-Dunántúl régióban történt fejlesztéseket ismertetve Horváth Iván, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy összesen mintegy 50 kilométernyi szakaszt, ezen belül 8,3 kilométer kerékpáros útvonalat érintett a felújítás. Ennek keretében öt darab fedetlen, és további három fedett pihenőt alakítottak ki a túrázók kényelmére, valamint megújították három forrás környezetét is, Sümeg és Zalaszántó közelében. A projekt régióra eső költségvetése 97,2 millió forint, amiből 93,3 millió forint volt a hazai és uniós támogatás összege.

A fejlesztések zöme már elkészült, a projekt szeptember végi határidejéig mindennel készen lesznek, közte a turistákat informáló, modern tájékoztató táblák kihelyezésével is – ismertette Horváth Iván. További újdonság az ún. Ranger-rendszer: az Országos Kékkört hasonló hosszúságú távokra bontották, ezek mindegyikének személyes felelőse lesz annak érdekében, hogy a felújítást követő állapotok minél tovább szolgálják a túrázók kényelmét. A Rangernek jelenthetők a kirándulás során tapasztalt károk – például a nyomvonalra dőlt fák – , aki mielőbb gondoskodik a helyreállításról.

Az érdeklődők az Országos Kékkörről az mtsz.org honlapon tájékozódhatnak, és számukra tájékoztató film is készült, melyet szintén bemutattak a sajtótájékoztatón. A projekt keretében a következő hetekben nem csak a hazai, de a külföldi aktív túrázókat is megszólítják.

MTSZ, Bakonyerdő Zrt., Turista Magazin
Cikk első megjelenése: 2015-08-27 12:55
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 993 regisztrált felhasználó
 • 2 376 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 890 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 211 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter