2022. december 02., péntek - Melinda, Vivien
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozója

Aggtelek, 2017. szeptember 29. – október 1.
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Gömör-Tornai-karszt, azon belül Aggtelek adott otthont a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség szervezésében megrendezésére került LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának, melyen majd minden Dunán inneni megyei szervezet képviseltette magát.

A péntek kora délutáni helyszínre érkezést követően Garadnay Sándor aranyjelvényes túravezető vezetésével egy faluséta keretében ismerkedhettek meg a résztvevők Aggtelek és tágabb környezetének nevezetességeivel. Az érdeklődők egy csoportja pedig Vörös-tói barlangi túrán vehetett részt.


A szabadidős programok után kora este Makár Richárd, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a találkozót, melyen a kelet-magyaroroszági megyék vezetőin kívül Szőke Viktor, szakági titkár személyében a Magyar Természetjáró Szövetség is képviseltette magát.

A köszöntő után azonnal nekiláttak a kelet-magyar megyék szakmai értekezésüknek, melynek első napi programja Kelet-Magyarország jelzett turistaútjai, megyei jelzésfestések, 2018. évi tervek volt. Kelet-Magyarország változatos földrajzi adottságának köszönhetően az egyes megyék turista útvonalhálózatával kapcsolatos helyzetek, problémák is változatosak. A jobbító és útvonalhálózat javító szándékkal a kelet-magyar megyék természetesen egységes állásponton vannak. Az ezzel kapcsolatos szakmai anyag az MTSZ vezetői részére egy emlékeztető keretében kerül továbbításra.Szombaton autóbuszos körutazás keretei között Pelsőc – Beretke – Betlér – Rozsnyó – Ájfalucska – Bódvaszilas érintésével szerezhettek a résztvevők gyakorlati ismereteket a Gömör-Tornai-karszt és a Rozsnyói-medence egy kis szeletéről.

A háromnapos találkozó szombat esti szakmai programját a kelet-magyar természetbarát szövetségek követendő jó gyakorlatai jelentették, melynek kapcsán az egyes megyék résztvevői az általuk nagy sikerrel folytatott programokat, tevékenység sorozatokat mutathatták be a többi vezetőnek. Itt nagy érdeklődés övezte a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség havonkénti rendszerességgel és alkalmanként több száz résztvevővel tartott diáktúra sorozatának bemutatását, melynek kapcsán szinte záporoztak a kérdések a résztvevőktől.

A zárónap délelőttje előbb a kelet-magyar megyék útjelző-vezető képzési és vizsgaszervezési 2018. évi terveinek egyeztetésével, a 2018. évi országos kiemelt programokkal, meghívókkal folytatódott, s végül a Magyar Természetjáró Szövetség felé előterjesztendő kelet-magyarországi megyei szövetségi javaslatok, kérések összegzésével fejeződött be.


A rendezvény záróakkordjaként a hagyományoknak megfelelően a találkozót ez alkalommal szervező borsodiak elhelyezték emlékszalagjukat a vándorfokoson, melyet ettől a naptól kezdve egy éven át a Nógrád megyei Zöld Út Természetjárók Egyesülete őriz, mint az LVIII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának soron következő megyei rendezője.


A kelet-magyarországi megyék vezetőinek nevében a rendező B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásáért, mellyel a program sikeres megvalósítását elősegítették.

Aggtelek, 2017. október 1.

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége
Cikk első megjelenése: 2017-10-04 16:28
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter