2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kelet-Magyar Természetbarát Vezetők Találkozója

Beszámoló az 51. alkalommal megrendezett eseményről
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. szeptember 30. – október 2 között a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Természetjáró Szövetség fogadta a Kelet-magyar megyék természetbarát vezetőit Hajdúszoboszlón.
 
A tanácskozáson Heves és Pest megye kivételével minden kelet-magyar megye képviseltette magát.

A résztvevőket Bíró Csaba a fogadó megye természetbarát szövetségének elnöke köszöntötte, majd a három nap során a résztvevők kötetlen megbeszélés formájában számos természetjárást érintő témát vitattak meg.


 

Többek között:

-          Elemezték az OKT50 és az ÉV VIDÉKE rendezvények tapasztalatait.
-          Megvitatták a Civil törvény és Sporttörvény változásainak a természetbarát szervezetek működési feltételeire várható hatását. (lépni csak a törvények megjelenése után fogunk)

-          Értékelték a természetjárás és a lehetséges társadalmi igények kapcsolati lehetőségeit. (iskola- tanárokon keresztül, egészségügy – gyógy-turizmus, fogyókúra program, szív és érrendszeri rehabilitáció segítése, könnyű túrék és séták, népegészségügy- egészség hete. )

-          Elemezték az egyesületeknek az MTSZ-hez való tartozásának hatékonyabb, egységesebb megjelenítését, a taglétszám megtartásának és növelésének eszközeit. (levél fejlécben feltüntetjük az MTSZ tagja szöveget, dupla logo használata – /MTSZ+egyesületi/ „Miért érdemes szervezett természetjárónak lenni?” Rövid ismertető anyag készítése)
-          Áttekintették a pályázati együttműködési lehetőségeket, a pályázati kapcsolatokat más szervekhez, a pályázatfigyelési hatékonyságának növelését. (pályázat figyelés, iskolai pályázathoz kapcsolódás, kistérségi pályázatok turisztikai részéhez kapcsolódás, zöld pályázatok)
 
-          Elhatározták közös kiemelt rendezvények megtartását, a megyék programjainak egyeztetését, egymás túrarendezvényeinek kölcsönös népszerűsítését. (kiemelt túrák és teljesítménytúrák)
 
-          Kijelöltek időpontokat, melyeken a természetjárás egységes megjelenése érdekében minden kelet magyar szervezet azonos témájú rendezvényt szervez saját vonzáskörzetében. /Föld napja április 22, Európa Túranap szeptember 8-9/
 
Megfogalmazott igények az MTSZ Központ felé:
Honlapon: kelet-magyar fórum nyitása
Magazinban: havi programok 15.-től 15.-ig történő megjelenítése
 
Szóróanyag, reklám az MTSZ-nek (boriték, ajándék boritó, oklevél (túraminősítő jelvényekhez), 1 lapos szórólap: MTSZ.
Kevés az információ a külföldi NFI szervezetek kedvezményeiről.
Központi pályázatfigyelés.
 
A találkozó résztvevői szakvezetéssel ismerkedhettek a Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeivel, valamint a csillagos titkaival.
 

A találkozó bezárásaként átadásra került a Kelet-magyar vándorfokos a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség részére, akik a jövő évi találkozó házigazdái lesznek.
Cikk első megjelenése: 2011-10-24 17:54

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter