2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kelet-bükki Mikulástúra

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnépszerűbb téli diáktúra programja
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Idén is a Mikulástúra koronázta meg a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közös diáktúra sorozatát. Hiszen a túra 718 fő résztvevőjével messze sikerült felülmúlni a havonként térítésmentesen megrendezésre kerülő 2-300 fős részvételű túraprogramokat.

A természetjáró Mikulás kelet-bükki itt tartózkodásakor ez alkalommal az Északerdő Zrt. Csanyiki Erdei Iskolájában pihent meg. Az Őt meglátogató kis- és nagydiákok, pedagógusaik és családtagjaik kíséretében 7 és 10 km-es hozzá vezető túrán vettek részt.

  

A Hópihe, Rénszarvas és Krampusz útvonalakon túrázóknak ügyességi próbákat, játékos feladványokat kellett teljesíteniük. A 27 túravezető által kísért 18 túracsoport csak ezek leküzdésével juthatott el az Erdei Iskolába.

     

     

Itt már zeneszó, forró citromos tea és természetesen a Mikulás várta a megfáradt vándorokat és a mindig népszerű kitűző és édesség csomagjával ajándékozta meg őket.

A legnagyobb diáklétszám ez alkalommal is a miskolci általános iskolákból érkezett. Képviseltette magát az Avas-tetői Általános Iskola, a Bulgárföldi Általános Iskola, a Nagy Lajos Király Általános Iskola, a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, a Vörösmarty Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, a Rónai Ferenc Általános Iskola, valamint a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola.

Idén is népes táborral vett részt a tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola és Hunyadi Mátyás Általános Iskola, és eljöttek az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola kis diákjai is.

Egyre több miskolci középiskola is csatlakozik a diáktúrákhoz, melyek közül ebben az évben az Avasi Gimnázium, a Baross Gábor Szakközépiskola, a Bláthy Ottó Szakközépiskola, a Földes Ferenc Gimnázium és a Kandó Kálmán Szakközépiskola tanulói vettek részt a Mikulástúrán.

A rekord létszámú Mikulástúra eredményes megrendezése Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Sport Mecénás Alapjából biztosított anyagi, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség Mikuláscsomag támogatásával, és az Északerdő Zrt együttműködésével valósulhatott meg.  Nekik és a program sikeres lebonyolításában közreműködő túratársak 43 fős csapatának a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Mikulástúra szervezői köszönetüket fejezik ki.

  

Szöveg és kép: B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
Cikk első megjelenése: 2015-12-09 20:03
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter