2022. december 02., péntek - Melinda, Vivien
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kéktúráztak a V4-es Turista „csúcs” találkozó résztvevői

A meghívott vendégek a Bükk legszebb helyeit keresték fel az ittlétük alatt.
Október 6-tól 9-ig vendégeskedtek a Bánkúti Turistaházban a cseh és szlovák turistaszervezetek elnökei, akik részt vettek a Kéktúrázás napján is.


Rendhagyó, de annál mozgalmasabb V4-es „csúcs” találkozót szervezett a Magyar Természetjáró Szövetség a Bükkben. A cseh és szlovák vendégek megismerhették az egyik legszebb hegységünk természeti és épített gyöngyszemeit, egyebek mellett ellátogattak a nemrég átadott Zsófia-kilátóhoz, megnézték Répáshuta mellett a Bükki Csillagdát és október 8-án részt vettek a Kéktúrázás napján is. Természetesen egy Bükköt átszelő szakaszt választottak és Bélapátfalváról Bánkútig gyalogoltak az Országos Kéktúra vonalán.

 

A jó hangulatú esemény közös vacsoráin a szervezetek vezetői megvitatták az aktuális helyzetet – turistautak, turistaházak, természetjáró kiadványok és rendezvények voltak a legfőbb témakörök –, sőt még az is kiderült, hogy a szlovák elnök előre megálmodta a bükki túráját. Egyöntetű vélemény volt, hogy a hazai turistaút-jelzések kiemelkedően jól karbantartottak és ezáltal az utak nagyszerűen követhetőek, valamint értékelték a túrázás és ezzel együtt a kéktúrázás népszerűségét is.

 Balról jobbra: František Šiller, Jiří Homolka és Tassy Márk, az MTSZ igazgatója

Jiří Homolka - Cseh Turisták Klubja (KCT) elnök

Nagyon örültem, hogy meghívást kaptunk erre a nem minden napi eseményre. Az útvonal, amit bejártunk a Bükkben gyönyörű volt, számos látványos kilátóponttal, mint például a Tar-kő. Szép, egészséges erdőkön vezetett az utunk. Az időjárás is tökéletes volt, a szervezők jól “megrendelték”. Meglepett, hogy mennyire sokan túráztak, illetve kéktúráztak, erre egyáltalán nem számítottam!

Feltűnt és külön kiemelném, hogy a turistajelzések mennyire igényesen fel voltak újítva. Igen sok fiatallal találkoztunk útközben, ami szerintem nagyon jó jel, ez alapján lesz természetjáró utánpótlás.

Sok szép hasonló rendezvényt kívánok az MTSZ-nek!

 

 

František Šiller – Szlovák Turisták Klubja (KST) elnök 

Kellemes meglepetést okozott, hogy egyrészt milyen csodás hegyvidékek találhatóak Magyarországon, másrészt az itt töltött napok mennyire jól szervezettek voltak. 

A csütörtöki érkezéskor naplemente a Bálványon, a Petőfi kilátóban, a pénteki kirándulás a Zsófia-kilátóhoz, majd a Szeleta barlanghoz, a finom ételek és a szombati kéktúra nap is remek volt! Gondoltam, hogy jó lesz, de nem várta, hogy ennyire szuperül sikerül minden.Egy hónappal korábban volt egy álmom, amiben egy ismeretlen helyen túráztam, és most a szombati túrán “déja vue” érzés fogott el, beugrott, hogy erről álmodtam korábban. Szerencsére egyáltalán nem tévedtünk el, mert annyira jók és jól követhetőek a jelzések, hogy végig biztonságban éreztük magukat. Nagyon örülök, hogy ezzel a társasággal találkozhattam, és remélem  hogy hatékonyan tudunk majd tovább dolgozni, lesznek új, előrevivő közös gondolatok, tevékenységek. Rengeteg ihletet és ötletet kaptam a néhány nap alatt, amit szeretnék majd Szlovákiában is hasznosítani.

 

Tassy Márk – Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) igazgató

Nagyon inspiráló és értékes napokat töltöttünk együtt. Az időjárás szerencsénkre tökéletes volt, a hazai őszi táj legszebb színeit mutathattuk meg a V4-es barátainknak. A Bánkúton töltött négy nap kiváló ellátásáért, szuper kedves kiszolgálásért nagy köszönet a turistaház üzemeltetőinek, csillagos ötöst érdemelnek!

Cikk első megjelenése: 2022-10-12 09:53
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter