2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kéktúrás rövidhírek

Hétezren teljesítették eddig az Országos Kéktúrát
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

E heti összeállításunkban többek között az Országos-, és az Alföldi Kéktúrát érintő változásokról tájékoztatunk benneteket. Mielőtt azonban kitérnénk a kisebb és nagyobb módosításokra, örömmel osztjuk meg veletek a nagy hírt: a napokban leadásra került Toplak József, az Országos Kéktúra hétezredik teljesítőjének az igazolófüzete, akinek ezúton is gratulálunk! A vele készített interjúnkat hamarosan olvashatjátok.OKT-4. szakasz

Lesenceistvándon a Kossuth utca 128. szám alatt lévő Falusi Sarki Kiskocsmával szemben lévő Országos Kékkör információs táblán keressétek az OKTPH_26_2 számú bélyegzőt.

OKT-14. szakasz

Az időszakos elérhetősége miatt megszüntettük a Hármashatár-hegyen lévő Udvar Étterem parkolójába kihelyezett OKTPH_69_2 számú bélyegzőt, azonban a közelben megtalálható további két bélyegzőhelyszín: az Adótoronynál és a Hármashatári-hegyi Erdei Iskolánál. További részletek az aktuális bélyegzőhelyek listájában.

OKT-23. szakasz

Bélapátfalva külterületén a Telekessy vendégháznál áthelyeztük az OKTPH_111_1 számú bélyegzőt az épülethez vezető lépcső mellett található Országos Kékkör információs táblára.

OKT-10. szakasz

Bodajk és Csókakő között aszfaltmentesítés miatt változott a kéktúra útvonala. A módosítással egyidejűleg az OKTPH_50_A_2 számú bélyegző áthelyezésre került a vasútállomásról a Hochburg-Lamberg-kastély bejáratához.AK-4. szakasz

Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark épületének előteréből a főbejárat kapuja mellett lévő faoszlopra került elhelyezésre az AKPH_24_2 számú bélyegző.

A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (KEFAG) Kelebiai Vadászterületén 2020. október 1. és 30. között intenzív vadászati tevékenység folyik. Az erdészeti társaság a természetjárók megértésén túlmenően azt kéri, hogy ez idő alatt kizárólag a kék jelzésű turistautakon közlekedjenek 9:00-től 16:00-ig.

Legfrissebb hírünkben ugyan az aktuális bélyegzőhely listáját találjátok, azonban előfordulhatnak olyan módosítások, amelyekről nem tudunk. Ha ilyen helyzettel találkoztok, akkor kérjük, hogy jelezzétek azt felénk néhány fotóval kiegészítve a bejelentes@termeszetjaro.hu ímélcímen, amelyre a Kékkör mentén tapasztalt egyéb problémákat is várjuk.

A Kékkör bélyegzőhelyeinek listáját innen lehet letölteni. A frissített útvonalak elérhetőek a termeszetjaro.hu és a kektura.hu felületeken is.


MTSZ Országos Központ

Cikk első megjelenése: 2020-10-01 21:39
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter